Hogyan kell finom gofrit készíteni?
Nem azt kérdezte a kérdező, hogy hol talál gofri recepteket, hanem hogy HOGYAN kell finomat csinálni!!
- Az első és legfontosabb, a jó recept.
- A második, hogy rendesen megsüsd, már kezdjen pirulni, mikor kiveszed. Ettől lesz belül puha, kívül ropogós :)
- A harmadik, hogy rácsra tedd, hogy a gőz tudjon távozni belőle - ha egymásra pakolod a gofrikat, akkor gumiszerű lesz, és teljesen elveszti a ropogósságát.
- És persze tálald finom pudinggal, dzsemmel, tejszínhabbal :D
Nekem ez a recept vált nagyon be:
Ropogós goffri:
12,5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 4 tojás, 10 dkg liszt, 2,5 dl tejföl, fél citrom héja
A hozzávalókat jól kikeverjük. Kb. 10 db-ot kapunk.
Kívül ropogós, belül puha.
Keverj össze banánt, sót és majomagyat ribiszkeszörppel és áztasd be Bioponba!
Majd a napon szárítsd ki jó alaposan!
egy gofri sütöben dolgoztam diák koromban. és én tudom a titkát miért nem lesz olyan otthon mit amilyen nálunk volt. két ok az egyik mi kb 30-40 litert állítottunk elö egyszerre, a másik nagyon magas höfoku volt a sütö, kb mint egy vasaló, mert mikor hozzá ért a karunk kapásbol meg égett. mondta a fönököm hogy probálták otthon a receptet szülinapi mennyiségre redukálni és otthoni gépben megcsinálni de nem ment, nagyon rossz lett.
viszont németországban lakom most, és itt találtam egy bolti gofri port amit csak tejjel kell összekeverni és mehet az otthoni sütöbe, na az is nagyon fini lesz, de még sem olyan mint ahol dolgoztam.
Én is sokáig kerestem az igazit... :-) amióta megvan a recept, azóta jól is sikerül a goffrim. A jégbüfésre hasonlít igazán, nekem az a kedvencem.
15 dgk liszt
2 tojás (fehérje-ságrája külön-külön felverve)
2 dl tejszín vagy tej
csipet só
2 evőkanál cukor
1 sütőpor
A tojássárgát a cukorral majdnem fehéredésig vered, majd a szintén kemény tojásfehérjékkel összedolgozod. Egy tálba liszt, tej, majd bele a tojásos massza. Ezt forró goffrisütőbe teszed és kb. 4-5 percig sütöd, de ez sütőfüggő. Tényleg isteni lesz! :-) Ja vigyázz, hogy ne túl sok tészta menjen egy adagba, mert a sütőpor egy kicsit feléleszti a tésztát és kifolyhat.
talán igy akarta irni: A tojásFEHÉRjét a cukorral majdnem fehéredésig vered,/sárgáját cukorral nehéz fehéredésig verni.../ majd a szintén kemény(??) tojássárgájával összedolgozod. Egy tálba liszt, tej, majd bele a tojásos massza. Ezt forró goffrisütőbe teszed és kb. 4-5 percig sütöd, de ez sütőfüggő. Tényleg isteni lesz! :-) Ja vigyázz, hogy ne túl sok tészta menjen egy adagba, mert a sütőpor egy kicsit feléleszti a tésztát és kifolyhat.
szerintem az egy cs. sütöpor sok ehez az alap mennyiséghez.. s akkor nem fog kifolyni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!