Mi a különbség a tejszín és a tejföl között? Lehet ezeket egymással helyettesíteni?
Ezt találtam a neten:
Tejszín
Szobahőmérsékleten a FRISS tejből pár óra leforgása alatt kiválik a tejzsír, ami a tej tetején megül. Ez a tejszín. Kanállal leszedve, felforralva, hűtőben lehűtve kész is a házi tejszín, ami simán felverhető némely bolti társával ellentétben.
Ha a friss tejet nem szobahőmérsékleten, hanem melegebb (de nem forró) helyen tároljuk 1-2 nap alatt megalszik. Az aludttej az egyik legfinomabb dolog, ami a tejjel történhet! Az aludttej tetején képződő zsíros réteg pedig a tejföl.
A tej tetején levő zsírréteg a tejszín.Ha ezt leszedik és a tejet hagyják még állni,az újra feljövő zsirtadékot szintén leszedik,és ez a tejföl.Kicsit sűrűbb,mint a tejszín.Az aludttejről is lehet tejfölt leszedni.
A tejszínt fellehet verni habbá, a tejfölt nem.
A házitejfölt és tejszínt egyformán lehet használni az ételekhez,de csak a tejfölt szokták főzéshez használni,mert olcsóbb,mint a tejföl.A bolti tejszín és tejföl állaga meg sem közelíti a valódit,ezért írják receptekben a tejszín alkalmazását,mert ez jobban hasonlít a házi tejfölre.A bolti tejföl állagát tekintve átmenet a tejföl és az aludttej között. A jó tejföl lefolyik a kanálról,és elolvad az ételben.A bolti tejföl pedig összeáll az ételben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!