Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a tejszín és a...

Mi a különbség a tejszín és a tejföl között? Lehet ezeket egymással helyettesíteni?

Figyelt kérdés
A tejföl zsírosabb, nem?
2009. jún. 21. 22:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
néhány ételben lehet helyettesiteni de pl. sajtos tésztára nem praktikus tejföl helyett tejszint önteni, de egyébként a tejszinnek lágyabb, kevésbé karakteres ize van és nem savanyú
2009. jún. 21. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezt találtam a neten:

Tejszín

Szobahőmérsékleten a FRISS tejből pár óra leforgása alatt kiválik a tejzsír, ami a tej tetején megül. Ez a tejszín. Kanállal leszedve, felforralva, hűtőben lehűtve kész is a házi tejszín, ami simán felverhető némely bolti társával ellentétben.

Ha a friss tejet nem szobahőmérsékleten, hanem melegebb (de nem forró) helyen tároljuk 1-2 nap alatt megalszik. Az aludttej az egyik legfinomabb dolog, ami a tejjel történhet! Az aludttej tetején képződő zsíros réteg pedig a tejföl.

2009. jún. 21. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A tejszínnek magasabb a zsírtartalma! Levesekbe habarásnál lehet bármelyiket.
2009. jún. 21. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
79%

A tej tetején levő zsírréteg a tejszín.Ha ezt leszedik és a tejet hagyják még állni,az újra feljövő zsirtadékot szintén leszedik,és ez a tejföl.Kicsit sűrűbb,mint a tejszín.Az aludttejről is lehet tejfölt leszedni.

A tejszínt fellehet verni habbá, a tejfölt nem.

A házitejfölt és tejszínt egyformán lehet használni az ételekhez,de csak a tejfölt szokták főzéshez használni,mert olcsóbb,mint a tejföl.A bolti tejszín és tejföl állaga meg sem közelíti a valódit,ezért írják receptekben a tejszín alkalmazását,mert ez jobban hasonlít a házi tejfölre.A bolti tejföl állagát tekintve átmenet a tejföl és az aludttej között. A jó tejföl lefolyik a kanálról,és elolvad az ételben.A bolti tejföl pedig összeáll az ételben.

2009. jún. 22. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Gabbbby válasza:
...egyébként a carbonara spagettinek kifejezetten jót tesz egy kis tejszín...(sajt, sonka, tojás, tejszín) :)
2018. márc. 15. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!