Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tojás feltörve tartalmaz...

A tojás feltörve tartalmaz "zselés" részt. Mind vagy csak a nem frissek?

Figyelt kérdés
Madártejet akartam csinálni, és a tojás feltörésekor az egész fehérje egy nagy zselé volt, mamám azt mondta, az rossz, kidobtam. De a többi feltörésekor is azoknak - ugyancsak egy - része zselés. Most megkavarodtam - minden tojásnak van zselés része? mert én kidobtam így egy csomót most... :-(

2012. ápr. 24. 18:28
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

2 dologra gondolok.

1 Ami totál kocsonyás volt, lehet, hogy azon is volt valami kis repedés, és mivel nem volt valami friss, így teljesen kiszáradt. Ki tud száradni, az biztos, még a sárgája is odaszárad a héjhoz.

2 Fertőtlenített tojás lehetett, és extra uv-t kapott, ami kicsit átrendezte a fehérje dns-ét. Mivel majdnem aminosav egyszerűségű fehérje, ezért simán tönkreteheti az uv-c sugárzás.

2012. ápr. 24. 22:10
 22/25 anonim ***** válasza:

"Fertőtlenített tojás lehetett, és extra uv-t kapott, ami kicsit átrendezte a fehérje dns-ét."

EZ lenne a világon a legnagyobb biológiai csoda, a DNS-t NEM lehet átrendezni!!! A fertötlenités a legrosszabb eserben is csak a fehérjéket csaphatná ki, de ahhoz NEM UV sugárzás, hanem MELEG kell.

2012. ápr. 25. 07:56
 23/25 A kérdező kommentje:

A többi tojás nem volt ilyen, amazt meg már kidobtam. Most felhívtam másik mamámat is, ő is azt mondta, hogy inkább dobjam ki az olyat.

Namost, az egyik felvetés lehet a megoldás, hogy az is meg volt repedve, és kiszáradt. Mivel kettő másik meg volt repedve, csak ezen pici volt a rés, és a tojás széttörésekor nem vettem észre. Na, asszem a végére jártunk! Kár, hogy nem írtam hamarabb a töréseket.

2012. ápr. 25. 09:55
 24/25 A kérdező kommentje:
Kiderült h az egyik nagynéném annó jószágokról tanult, és azt mondta, hogy jó volt az a tojás, bár nem baj, h kidobtam. Na és hogy a tyúkkal van valami (baj),hogy ilyet tojt!
2012. máj. 10. 21:15
 25/25 anonim válasza:
Szerintem akkor ilyen a tojás, hamár megtermékenyítés a kakas és elindulás a kicsi évében válás folyamata.
júl. 23. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!