Rengeteg tojásom van! Napi 10 vagy 15. Mit kezdjek velük?! Most, hogy van és nem kell venni alig eszünk tojást! Sokszor 10db se fogy el 1 hét alatt! Kivéve ha sütök!
Biztos nem jó receptet választottál:) írd meg légy szíves, kíváncsi lennék rá.
nálunk is árul házi tojást a zöldséges, (több is) semmiféle jelzés nincs rajta, vagyis háztól veszi.
és húsvét előtt 43-ért xl-st vettem tőle, most a normál L-es 35 ft.
az intelligens kérmesre keress rá, 8 tojás kell egy adagba. a férjed imádni fog érte:)
A tészta rettentően egyszerű, de a titka éppen a sok tojás. A boltban szinte lehetetlen jó tésztát kapni, általában csak vizezett vackok vannak.
Egy jó házitésztának nincs párja! Mindenképpen ajánlom, hogy kezdj el gyúrni.
Bár ez csak egy-egy alkalom, de "falja" a tojásokat:
tojásos nokedli
madártej
pedig így leírva finomnak tűnik a tojástekercs. holnap leírom az én verziómat, hátha az jobban fog tetszeni.bár az is egy nagy tojáslepény, tepsiben megsütve, csak a töltelék más, és kimondottan hidegen finom.
jó dolga van a kutyitoknak:)
Leírom az én tojástekercsemet.
8 tojást 1 púpozott ek. liszttel, egy közepes fej reszelt hagymával, 5 deka reszelt sajttal, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel jó felverjük.
egy sütőpapíros nagyobb tepsibe öntjük (kb 38x25) és előmelegített sütőben egy nagy tojáslepényt sütünk.ha púposodna villával szúrkáljuk meg, visszalappad.
ha kész ( pár perc) a tepsiben hagyjuk kihűlni.
egy nagy folpackdarabra ráborítjuk, és lehúzzuk a sütőpapírt.
a tojáslepényt befedjük szögletes hajszálvékony gépsonka szeletekkel.
15 deka vajat sóval, borssal, mustárral jól kikeverünk, hozzáadunk 5 deka reszelt sajtot, 1-2 apróra vágott csemegeuborkát és kb egy fél darab piros színű paprikát szintén apró kokckákra vágva. kelemesen pikáns legyen a krém.
ezt rákenjük egyenletesen a sonkára, és a folpack segítségével feltekerjük, mint a piskótát. egy éjjelen át hűtőben tartjuk, majd kb 1 centis szeletekre vágva tálaljuk.
én ezt inkább vendégvárónak szoktam tavasszal salátalevélen, ősszel szőlőlevélen tálalni, nagyon gusztusos látvány és eddig még mindenkinek nagyon ízlett.
ha van kedved próbáld ki, hátha nem a kiskutya eszi meg:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!