Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rengeteg tojásom van! Napi 10...

Rengeteg tojásom van! Napi 10 vagy 15. Mit kezdjek velük?! Most, hogy van és nem kell venni alig eszünk tojást! Sokszor 10db se fogy el 1 hét alatt! Kivéve ha sütök!

Figyelt kérdés
2012. ápr. 23. 10:32
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!"konyhatündér"típus vagyok,tudok sütni,főzni!Múlthéten 3x csináltam süteményt..A párom amióta együtt vagyunk(3,5éve)kb.8kg hízott!Meg emberesedett!DE a zöldségeseknek nem kell ellenőrzött tojásokat venni?Tésztát még soha nem csináltam..bár nem bonyolúlt,lehet kipróbálom úgyis olyan drága a boltba!
2012. ápr. 24. 08:32
 22/30 A kérdező kommentje:
Ja és sütöttem tojástekercset!és közlöm,hogy nem jött be..jó sokba került és végül a kutyák ették meg!
2012. ápr. 24. 08:33
 23/30 anonim ***** válasza:

Biztos nem jó receptet választottál:) írd meg légy szíves, kíváncsi lennék rá.

nálunk is árul házi tojást a zöldséges, (több is) semmiféle jelzés nincs rajta, vagyis háztól veszi.

és húsvét előtt 43-ért xl-st vettem tőle, most a normál L-es 35 ft.

az intelligens kérmesre keress rá, 8 tojás kell egy adagba. a férjed imádni fog érte:)

2012. ápr. 24. 09:00
 24/30 A kérdező kommentje:
6 tojásból,1dl tejföllel,só,bors,petrezselyem,majoranna-megsütöttem a sütőbe.Pároltam gombát,hagymával.Miután megsült a tojás,rászórtam forrón 20dkg sajtot,gépsonkát,rá a gombát és feltekeretem.Olyan mintha rántottát ettünk volna,sonkával,gombával!Ma kidobtam a kiskutyáknak,nekik ízlett!Még van a vasárnapi almáspitéből..most süssek még egy tepsivel??!
2012. ápr. 24. 09:12
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

A tészta rettentően egyszerű, de a titka éppen a sok tojás. A boltban szinte lehetetlen jó tésztát kapni, általában csak vizezett vackok vannak.

Egy jó házitésztának nincs párja! Mindenképpen ajánlom, hogy kezdj el gyúrni.

2012. ápr. 24. 09:14
 26/30 anonim válasza:

Bár ez csak egy-egy alkalom, de "falja" a tojásokat:

tojásos nokedli

madártej

2012. ápr. 24. 13:33
 27/30 anonim ***** válasza:

pedig így leírva finomnak tűnik a tojástekercs. holnap leírom az én verziómat, hátha az jobban fog tetszeni.bár az is egy nagy tojáslepény, tepsiben megsütve, csak a töltelék más, és kimondottan hidegen finom.

jó dolga van a kutyitoknak:)

2012. ápr. 24. 17:34
 28/30 A kérdező kommentje:
Hidegen ettük,de így se csúszott!De sütöttem intelligens krémest,az egész jó lett,csak az a baj,hogy gyorsan "megtelik" vele az ember.DE tegnap is 17 tojásom volt,meg előtte is.. mi az a 8 tojás?!:( tényleg levágok vagy 5 tyúkot!
2012. ápr. 25. 10:41
 29/30 anonim ***** válasza:
Hát inkább tyúkpörköltet egyetek, mint tojáspörköltet, bár az sem rossz:))
2012. ápr. 25. 11:39
 30/30 anonim ***** válasza:

Leírom az én tojástekercsemet.

8 tojást 1 púpozott ek. liszttel, egy közepes fej reszelt hagymával, 5 deka reszelt sajttal, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel jó felverjük.

egy sütőpapíros nagyobb tepsibe öntjük (kb 38x25) és előmelegített sütőben egy nagy tojáslepényt sütünk.ha púposodna villával szúrkáljuk meg, visszalappad.

ha kész ( pár perc) a tepsiben hagyjuk kihűlni.

egy nagy folpackdarabra ráborítjuk, és lehúzzuk a sütőpapírt.

a tojáslepényt befedjük szögletes hajszálvékony gépsonka szeletekkel.

15 deka vajat sóval, borssal, mustárral jól kikeverünk, hozzáadunk 5 deka reszelt sajtot, 1-2 apróra vágott csemegeuborkát és kb egy fél darab piros színű paprikát szintén apró kokckákra vágva. kelemesen pikáns legyen a krém.

ezt rákenjük egyenletesen a sonkára, és a folpack segítségével feltekerjük, mint a piskótát. egy éjjelen át hűtőben tartjuk, majd kb 1 centis szeletekre vágva tálaljuk.

én ezt inkább vendégvárónak szoktam tavasszal salátalevélen, ősszel szőlőlevélen tálalni, nagyon gusztusos látvány és eddig még mindenkinek nagyon ízlett.

ha van kedved próbáld ki, hátha nem a kiskutya eszi meg:))

2012. ápr. 25. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!