Rengeteg meggybefőttből mit tudok csinálni?
Van kb 7 liter meggybefőttem,jó sűrűn van meggyel,kb duplája mint a bolti.
El kellene fogyasztanom 2 hét alatt.
Meggyleves,zsíros meggyes süti amit fogok.
De még marad rengeteg.
(költözöm,minél kevesebb dolgot akarok cipelni)
befőttből nem az igazi a meggybor,azt majd nyáron frissen.
Nem küldök,berakással megszenvedtem,én eszem meg mind az tutifix :)
És ha megetted mind a barackbeföttekkel mi lesz?
Add oda annak aki rászorul vagy akinek csak kis örömet okozol vele, nem kötelező megenned ha nincs rá szükséged.
Barack és körtebefőttek már elfogytak,sajnos az kevés volt.
Nem vagyok adományozós helyzetben,épp elég pénz fog elmenni a költözésre,spórolás gyanánt is próbálok minden ehetőtő elhasználni,addig sem költök más kajára,és kevesebbe kerül a költözés is (személykocsival több forduló)
a hasznos álaszokat köszönöm.
Bevált meggyszósz receptet irtok? Elég sokfélét látok neten.
Húslevesből megmaradó főtthúshoz-krumplihoz valót.
Nálunk nagyon kedvelt meggymártás receptje a következö.
A meggybeföttet a levével együtt lábasba teszem, néhány karika citromot szeletelek bele (héjastól, de elötte nagyon alaposan mosogatószerrel, kefével, majfnem forró vizzel lesúrolom, és utána leöblitem), egy csipet sóval felforralom. Közben tejjel 1 evökanál liszböl habarást készitek, amibe fahéjat és szegfüszeget (mindkettöt örölve) is teszek, a forrában lévö meggyhez öntöm és kevergetve felfözöm. Utána lehütöm, majd kevés citromlével izesitem - ettöl kicsit pikáns ize lesz és szép piros szinüvé válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!