Dagasztás helyett én kelesztőtálba szoktam tenni a tésztát. Isteni kalácsom szokott lenni!!
2012. ápr. 11. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 anonim válasza:
Mert a fiatalok gyorsan akarják megcsinálni, a szép dagasztáshoz sok idö (legalább fél óra, de inkáb a duplája) kell.
2012. ápr. 11. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 anonim válasza:
Nekem nagyon vékony volt a nagymamám, de olyan erős keze volt, hogy a mai srácok megirigyelhetnék. Szerintem az erő és a gyorsaság, ami nagyon sokat számít dagasztásnál, én is hamar kifáradok és utálok is dagasztani.
2012. ápr. 11. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 anonim válasza:
Türelem kell hozzá, és jó tanító. Nekem jól megtanították, így mindig jól sikerül Persze birkatürelmem is van, és szeretem is csinálni.
Szóval ezeken is múlik. Manapság az emberek inkább gyorsan akarnak, és mindent, ezért nem biztos, hogy úgy sikerül nekik.
2012. ápr. 11. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
Ha annyi sok èven keresztül lennénk konyhatündérek mint nagymamàink akkor nekünk is jòl menne. Màs szòval gyakorlat teszi a mestert!!! Èn sajna olyan sz@r helyzetben vagyok, h nagymamám a konyhàban, sõt sehol a hàz körül még csak a kis újjàt sem mozditsa meg, pedig hàla a jó Istennek egészséges mint a makk.
2012. ápr. 11. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
Én még egy tésztát sem tudok rendesen gyúrni, egyszerűen túl gyenge vagyok hozzá. De a szándék megvan, erősítenem kell a karizmaimat, hogy ne legyenek ennyire satnyák. A türelem és a kitartás is fontos, bennem ezek megvannak, ezzel nincs gond. Na meg a gyakorlat is kell. Biztos vagyok benne, hogy a nagymamámnak sem dagasztott egyből jól, csak az ő korosztályának hamarabb meg kellett tanulnia, na meg nem is nagyon volt más választásuk. Ha visszakerülnénk abba a korba, állítom, hogy legkésőbb 1 év után profi lennék dagasztásban, ahogy a többi 20-30 éves 90%-a.
2012. ápr. 11. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
Mert voltak akik szó szerint a dagasztóteknő mellett születtek:) nagymamám is hajnalok hajnalán, de talán inkább éjjel dagasztotta a kenyeret. 8 gyermeket szült, és tényleg igaz, hogy nagy hassal is dagasztotta a kenyeret. (akkor hetente egyszer dagasztottak be kenyeret, de egy hét múlva is finom volt...vagy már csak emlék:)
a nénéim az én kiskoromban már asszonyok voltak, ők mesélték, hogy az éjjeli dagasztásból volt, hogy baba született:))
megjegyzem Ők is kiváló háziasszonyok voltak, dagasztást illetően még ma sem érhetek a nyomukba, pedig eltelt pár évtized.
2012. ápr. 11. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 anonim válasza:
20 éves vagyok - fiú! Attól függetlenül, hogy szakácssulit felyeztem, már 16 évessen nagyon jó tésztát tudtam csinálni, szóval ez így nem telyessen igaz!
Egy kis adottság is kell hozzá mivel a kolléganőmnek pl. sola sem sikerül! :D
2012. ápr. 11. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
9/12 anonim válasza:
22 éves vagyok, soha senki nem tanitott sütni, főzni, hát még dagasztani, még is hibátlan tésztát dagasztok gép nélkül.
Igaz hogy van hogy másfél óra mire az olyan amilyennek lennie kel, de úgy vagyok vele hogy vagy csinálom, vagy nem fél munkát nem végzek.Az eredményért megéri.
Múltkor néztem az Édes nagyik című műsort, és ott azt mondta a néni hogy neki a nagymamája azt mondta hogy addig kell dagasztani, amíg a plafonból nem folyik a víz :)
2012. ápr. 11. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 anonim válasza:
Azért némi helyesírást is tanulhattál volna 20 éves korodra...Nemcsek kenyéren és vízen él az ember !
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!