Tudtok, olyan süti recempet aminek a tésztáját a tepsi hátoldalán kell megsütni, és vékony? Tudom az ilyeneket pihentetni kell, hogy megpuhuljon.
Én kettőt tudok, az egyik a mézes krémes,4-6 lapból áll, de nagyon nehéz, nagyon gyakorlott háziasszonyokon is kifog. Utoljára karácsonykor ettem, a nagynéném sütötte, annak ellenére, hogy ő szakácsnő, még neki is nehéz.
A másik amit mi egyszerűen "hatlapos"-nak nevezünk. Ez is vékony tésztás, és azt hiszem, szalakálival kell sütni, és vaníliás a krém benne.
Mind a kettő mennyei, de nehéz is megsütni.
Szia! Van nagyon sok és főleg akkor puhulnak meg gyorsan ha melegen töltöd a krémet bele.
Pl.gáztepsihez:25dkg.margarin,20dkg.porcukor,1 sütőpor,1 tojás,1 tojás sárga,50dkg liszt, tej a nyújtáshoz.2 db. lapot kell a tepsi hátoldalán sütni.Töltelék:1kg kockára vágott alma(vagy fejtett meggy),40dkg.cukor,fél liter víz és ezt kb. 15percig főzni.Míg főzöd,3 db.vanília pudingport,2.5dcl.vízzel összekevered és ha kész a gyümölcs bele kevered , de a tűzről előbb vedd le.Gyorsan sűrű lesz és már kenheted is a süteményre. Tetejére porcukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!