Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kísérleteztetek már a 3bit...

Kísérleteztetek már a 3bit tortával? Melyik recept bizonyult a legjobbnak? Melyiknek a leghasonlóbb az íze az eredetihez? Ti háztartási keksszel csináljátok?

Figyelt kérdés
Köszi :)
2012. ápr. 21. 09:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Én a 3bitet még csak sima sütiként csináltam meg (nekem olyan receptem van, hogy alul diós tészta, rá sárga krém, arra keksz, majd barna krém és csokimáz), úgyhogy szerintem ha neked is ilyen van készítsd el az eredeti adagokkal, mert ez nem túl magas süti, nem lesz túl magas tortaformában sem.

Ha a receptben vagy az elkészítésben kell segítség, nyugdttan írj nekem privátba, szívesen segítek :)

2012. ápr. 21. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Még csak nézegettem a neten a recepteket és nem tudom mi alapján döntsem el, hogy melyiket válasszam:)

Diós tésztával tényleg jó? Olyan íze van mint a csokinak? A páromnak az a kedvenc csokija és a szülinapjára szeretnék csinálni ilyet:) nem baj ha nem magas egyébként, és az is eszembe jutott hogy lehetne emeletes:)

Igazából nekem nem a kinézete a lényeg, az lenne a fontos hogy ha lehet ugyanolya, vagy majdnem ugyanolyan íze legyen:)

A kekszet egyébként puhítod valamivel?

2012. ápr. 23. 12:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Afölött nem ítélkezek, hogy mennyire hasonlít, ezt mindenki maga ítéli meg, de annyit nyíltan ki tudok jelenteni, hogy nekem ez a legnagyobb kedvenc sütim, rengetek félét sütöttem már, de ez a csúcs nekem.


Íme a teljes recept:

Hozzávalók:


A tésztához:

6 tojásfehérje

20 dkg cukor

15 dkg darált dió

2 dkg zsemlemorzsa

3 dkg liszt

fél csomag sütőpor

A krémhez:

6 tojássárgája

25 dkg cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

7 dl tej

25 dkg Rama margarin

5-6 csepp vaníliaaroma

3 evőkanál kakaópor

A töltelékhez:

háztartási keksz

3 dl tej

A tetejére:

csokimáz


Elkészítés:


A tésztához a tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát és a sütőporral összekevert lisztet. Az így kapott masszát kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.


A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, majd kevés tejjel simára keverjük, és felforralt tejben megfőzzük (sűrűre). Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, simára keverjük. Elfelezzük a krémet, az egyik felébe beletesszük a vaníliaaromát, a másikba a kakaóport.


A tésztára rákenjük a vaníliakrémet, erre kerül a háztartási keksz, amit forralt tejben megáztatunk (nem szabad eláznia), majd rákenjük a csokis krémet, a tetejére csokimáz kerül.


Szerintem pontosan így készítsd, ahogy a receptben van, tehát diós legyen a tészta, úgy az igazi. Esetleg a cukor mennyiségét csökkentheted, de szerintem azt sem kell.


Sok sikert! :)

2012. ápr. 23. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!