Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tegyem a rizset "nemunc...

Hogyan tegyem a rizset "nemuncsivá"?

Figyelt kérdés
Múltkor tojást vertem a rizsbe és elkevertem, főztem kicsit, nagyon finom lett, de most nincs itthon tojás, elfogyott. Ilyenekre gondoltam, hogyan tehetem még a rizset extrává, finommá? Hogy ne legyen unalmas?

2012. ápr. 19. 12:40
 1/7 anonim ***** válasza:

Rizsleves

Rizsgombóc

Rizseshús

Rizibizi

Rakott kell

Húsgombóc

Riskók

Tejberizs

Mind-mind rizses :) Jó étvágyat!

2012. ápr. 19. 12:45
 2/7 anonim ***** válasza:

kukorica, gomba, paprikakocka, borsó,vörösbabkonzerv, ha egy kis hagymát is dinsztelsz alá, úgy még finomabbak a rizsköretek.

paradicsompürével (kecsappal), majonézzel is nagyon fel lehet dobni a sima unalmas rizst.

zöldfűszerek, kurkuma, curry, gyömbér, mazsola, gyümölcs

is lehet, ha egy kicsit különlegeset akarsz.

2012. ápr. 19. 12:55
 3/7 anonim ***** válasza:

A rizs, mint köret, vagy mint étel (pl tejberizs)?

Köretként én pl. szeretem ráönteni a szójaszószt.

A főzővízbe mindig teszek fűszereket, leveskockát/curryt, kurkumát, borsot, majorannát, vagy amit szeretsz.

A zöldséges rizs is finom. Nem csak a szokásos kukorica/borsó, hanem pl. hagyma, bébikukorica, répa, fokhagyma, petrezselyem, stb.

Vagy édes ananászos rizs, barackos rizs.

2012. ápr. 19. 12:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

ez jóó. :D

szórjál bele petrezselymet. vagy borsó. és lesz belőle rizibizi. vagy sárgarépa kockák, meg csem.kukorica.

tejberizs.

rizsfelfújt.

2012. ápr. 19. 13:02
 5/7 anonim ***** válasza:
A főtt (párolt) rizst különböző mártásokkal: sajt-májrtás, fokhagymás-tejfölös, vagy éppen gombamártás, vadasmártás, hasonlókkal, akár egy síma tükörtojás vagy sült-főtt virsli mellé is köretként már jó.
2012. ápr. 19. 16:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Sonkás rizs:) tedd oda a rizset aztán vajon piritsd meg a sonkát lehetöleg többet hogy ne vesszen el a rizsben miután kész a rizs keverd össze a sonkával én nagyon szeretem,fözös suliba járok innen ered a recept:D
2012. ápr. 19. 18:09
 7/7 anonim ***** válasza:
* gépsonkát szoktam használni azt pedig apro kockákra vágom (bocsi ez lemaradt)
2012. ápr. 19. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!