Írnátok nekem nagyon finom salátaöntet recepteket?
Ne haragudj, hogy beleirok, de ez engem is érdekelne.
Nekem ami nagyon izlik, az 2 dl joghurt, 2 gerezd fonomra vágott fokhagyma, só, bors, kevés örölt kömény jól kikeverve.
A másik: szintén 2 dl joghurt, 1 ek mustár, 1 ek méz, só, bors, 3-4 ek borecet összekeverve. A salátára öntve legalább fél órát érnie kell, akkor lesz igazán finom.
Hmm... mit ennék legszívesebben...
Nem kifejezetten salátaöntet, de az uborkasalátát mindenki ismeri, nem? :D Uborka, fokhagyma, joghurt/tejföl/kefir (amelyik jobban ízlik). És ha valaki sós szájú, be lehet sózni.
Másik...
- Joghurt/tejföl/kefir
- Friss (!!) kapor, petrezselyemlevél
- (só)
Egyszerű, de nagyon finom. ;)
Ez meg nem tudom létezik-e, de egyszer összekotyvasztottam magamnak valami ilyesmit:
A fenti kapros/petrezselymes dolgot továbbfejlesztettem... az összekevert öntetet feltettem főni, megfűszereztem még borsikafűvel, 10-15 perccel forrás után pedig... őmm, erre nem emlékszem pontosan, de vagy behabartam, vagy rántással őrjítettem meg. De valami eszméletlenül finom mártás lett belőle - zöldségsalátára is kiváló, feltéve, ha már kihűlt Amúgy frissen nagyon jó valami egyéb ételre. Kevéske almaecettel meg egy érdekes ízvilágot lehet elérni, érdemes kipróbálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!