Egyszerű, finom muffin receptje van valakinek? Holnap szeretnék sütni!
Szia! A következő receptet, illetve annak variációit egy másik kérdésnél írtam le egyszer, de idemásolom neked az egészet:
Ez egy alaprecept, és nagyon finom:
Úgy variálod, ahogy szeretnéd. A recept alatt rengeteg hozzászólást és ötletet olvashatsz. Csak néhány verzió, amiket én imádok:
csokis-kókuszos: fél bögre liszt helyett kókuszreszeléket teszek + 1 tábla csokit apróra vagdalok és belekeverem a tésztába
meggyes-mákos: fél bögre liszt helyett darált mák + 1 marék kimagozott meggybefőtt (meggy helyett bármilyen gyümit vagy aszalt gyümölcsöt tehetsz bele)
csokis-narancsos: tésztába 2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor (ennyivel kevesebb liszt) + 1 narancs lereszelt héja + 1 tábla apróra vagdalt csoki
pudingos: alaptésztát megcsinálod, megfőzöl 1 csomag pudingot 4 dl tejjel + 3 evőkanál cukorral, kihűtöd. Muffinformába egy kanál tészta, rá egy kupac puding, és befeded a maradék tésztával.
almás-fahéjas: 2 kisebb vagy egy szép nagy almát meghámozol, apróra kockázod, belekevered a tésztába, hozzáadsz 1 kávéskanál fahéjat. Ha van egy kis mézeskalács fűszerkeveréked, 1 kiskanállal tegyél bele, nagyon feldobja.
banános-csokis: 1 banánt felkockázol, belekevered a tésztába + mindegyik muffin közepébe nyomsz 1 kocka csokit.
dós-baracklekváros: tésztába keversz 4 evőkanál lekvárt (ennél a verziónál csak 2/3 bögre cukrot tegyél bele) + 1 bögre aprított diót.
karamellás: 1 bögre kis kockákra vágott tej / vajkaramellát keversz bele.
túrórudis: 1 rudit 3 felé vágsz, így 1 db túrórudi 3 muffinhoz elég. Megcsinálod az alaptésztát (1 citrom héját belereszelheted, nagyon finom lesz), kiadagolod a muffinformába és mindegyik közepébe belenyomsz egy rudidarabot.
Az alaprecept önmagában is fincsi, ha csak úgy "natúran" sütöm, akkor 1 csomag vaníliás cukrot is teszek bele.
az enyém szinte ugyanez, csak egymenetben dupla adagos, vagyis 24 db lesz belőle.
mai is leírtam már valakinek, de szívesen leírom újra.
itt is 2,5 decis bögre a mérce.
2 bögre liszt, jól tömörítve, hogy meglegyen a súlya. másfél bögre cukor, 1 bögre tejföl/joghurt/kefír/tej, bármi , de azért a zsírosabb tejföltől finomabb.2 tojás, 1 deci olaj, egy sütőpor.
a tojást, a tejfölt, az olajat a cukorral elkeverem, bele
a sütőporos liszt.
ebbe jönnek a finomságok, amit optthon találunk, és az előző válaszoló is nagyon jókat írt.
aszalt gyümik, frissek, csoki, dió és végtelen a sor. ezek a darabos cuccok is úgy másfél bögrényiek legyenek.
lehet kakaót, fahéjat is tenni, amihez passzol pl az almás isteni fahéjjal. egy csapott ek. kell a masszába.én szoktam sárgarépásat is csinálni, magyon szereti a család, és a kollégáim sem tudták megmondani, hogy miből van:)
30-40 deka répát reszelek kislyukon rá egyy narancs vagy citrom reszelt héja, leve.
ebbe cukrot csak egy bögrével teszek, de teszek bele 2 ek. mézet. mazsola, csokidarabok kerülnek még bele.nagyon finom, érdemes kipróbálni.
én a muffinjaim tetejére mindig teszek egy negyed dióbelet is.
5 percig előmelegített forró sütőben sütöm, majd visszaveszem mérsékeltre a lángot és kb még 25 percig, tűpróbáig sütöm.a mézesre jobban kell figyelni, mert könnyen barnul.
mindig vizes viledára teszem a forró tepsit és hagyom pár percig hűlni, utána szedem ki, nagyon könnyen ki lehet emelni a muffinokat.
biztos vagyok benne, hogy meg fogod szeretni a muffinsütést. csak gondol az ember egyet bekever egy adagot, és rövid idő múlva kész a finom süti.
a kapszlikat 3/4-ig töltöm, szépen felemelkednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!