Tudtok olyan receptet amibe nagyon kevés tojás kell és finom?
Zsíros kenyér.
Fogsz egy fél kilós-kilós kenyeret, szeletekre vágod (lehetőleg egyenlőre)
Fogod a zsírt és egy vajazókéssel a kenyérszelet tetejére kened. Lilahagymával tálalod.
Az első válaszoló csak azt akarta az értésedre adni, hogy minden olyan étel, amelybe egyáltalán nem kell tojás, az megfelel az általad feltett kérdésnek.
Bármi más, amibe kell tojás, pl. sültkrumpli tükörtojással, vagy tojásos leves, vagy piskóta, akármi, annyi tojást teszel bele, amennyit még nem tartasz soknak, vagy amennyit akarsz.
Nem igazán lehet a feltett kérdésedből eldönteni, hogy mire is vagy kíváncsi. Ha kicsit jobban körülírnád, talán konkrét válaszokat, repecteket is tudnánk írni.
Nem kell tojást használni:
- puding
- keksz-tekercs
- somlói galuska
- kókusz golyó
- gesztenye masszát összegyúrsz darált keksszel, kávévval, rumaromával (ha gyereknek, akkor meggy-befőtt levével) és kókusz reszelékbe forgatod a golyócskákat
a pite tésztájába is csak 1 tojássárgája kell.isteni almáspitét süthetnél.
30 deka liszt, 20 deka margarin vagy vaj, 10 deka porcuki, 1 tojás sárgája, egy csipet só, annyi tejföl ( kb 2 ek.) hogy könnyen gyúrható rugalmas legyen a tészta.
ez hamar bekövetkezik:)
kettéveszed, pihenteted fél órát.
tisztán mérve másfél kiló almát uborkagyalun legyalulsz, egy kicsit átpárolod 10 deka cukorral, egy ek. fahéjjal egy citrom reszelt héjával, levével.
a tésztát kinyújtod, az egyikk lapot sütőpapíros tepsibe fekteted, megszúrkálod villával, megszórod egy kis prézlivel, és ráteríted a kihűlt almát.
ttejére teszed a másik kinyújtott lapot.
a tojás megmaradt fehérjét egy kanál tejföllel, egy kanál porcukorral villával jól fölvered, és rákened a tészta tetejére. ezt is megszúrkálod villával és mehet az előmelegített forró sütőbe.
5 perc múlva egy kicsit visszaveszel a lángból, és 30-35 percig sütöd még.
a teteje szép piros lesz, de már illata is elárulja, hogy kész.
hidegen lehet kockákra vágni, porcukrozni.
a kakaós lepénybe is csak 1 darab tojás kell.
25 deka liszt, 25 deka cukor, 2,5 deci tej, 10 deka margarin/vaj,1 sütőpor 4 deka kakópor.
a tojást a margarinnal, cukorral kikeverered, hozzáadod apránként a tejet, majd a sütőporos lisztet, legvégül a kakaót.
közepes, sötőpapíros tepsibe öntöd, tűpróbáig sütöd.
így magában is nagyon finom porcukrozva, de még sütés előtt szórhatsz rá mazsolát, meggyet, sőtőlekvárt kockákra vágva, vagy a sütit félbevágva, pikáns lekvárral megkenve is nagyon finom.
tortaalapnak is jó, vagyis krémekkel is lehet tölteni.
én mindig másfél adagban csinálom a kb 38X25-ös tepsimbe.
én belekeverek egy kis mazsolát, a tetejét meggyel vagy lekvárral szórom meg.( az a dobozos sütésálló) ezek belesüppednek, isteni finom így a tészta.ehhez két kicsi tojást használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!