Ehető hal-e a márna és hogyan kell megenni (elkészíteni)?
Csak úgy közepesen tudok főzni, és voltunk a Duna-parton és a haver visszadobta a márnát mondván hogy az rossz.
??????
Alapos irdalás után süthető, és jó is.
Más kérdés, hogy a dunai halból, mondjuk Pesten, akarnék-e enni...
A márna ikrája mérgező, azt mindenképpen dobjátok ki!
Attól függ, mekkora:
- ha csak kb. tenyérnyi, akkor a gerince mentén vágd hosszába ketté, írdald be, hagyd állni a sóban. Majd sütés előtt forgasd meg paprikás-lisztben, és forró zsírban (olajban) de közepes lángos süsd meg, jó ropogósra.
- ha annál nagyobb, akkor viszont hosszába ne vágd ketté, hanem kb. 2-3 cm széles darabokra vágd fel, sózd be, és ugyanúgy paprikás-lisztbe forgatva tudod megsütni.
Lépésről-lépésre a hal tisztítása, felpucolása. Kicsit lentebb ott az irdalás is, képpel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!