Pirított vöröshagymát hogyan kell készíteni, hogy másnap is ropogós maradjon?
Nem tudom, hogy a bolti mitől ilyen, de a saját pirított hagyma, max. egy fél óráig ropogós.
Én uborkagyalun szoktam reszelni, és forró zsírban sütöm, előtte lisztben hempergetve.
én is úgy csinálom, ahogy az előttem szólók, de pár óra múlva az enyém sem ropog már, megszívósodik, megszottyad.
a lányoméknál láttam dobozban szárított sülthagyma darabokat, a Lidl-ben vették, de nem volt valami bizalomgerjesztő...viszont ropogott, ez tény.
Na a próba megtörtént, és sikerült!!
Elárulom a titkot: A lisztbe forgatott megpirított vöröshagymát papír kéztörlőn lezsírtalanítottam, aztán az aszalógépben aszaltam kb.2 órát. Tökéletesen ropogós most már vagy 5 órája!!!És úgy tűnik, ha száraz helyen tartom, az is marad!
na pont erre gondoltam és is, hogy a gyári változatban egyszerűen elvonják a nedvességtartalmat és, igy érhető el , hogy száraz és ropogós maradjon.
ügyes vagy, hogy feltaláltad a házi megoldást:)
lehet, hogy úgy kb 50 fokos sütőben szárítva, hasonló lenne az eredmény. na majd ezt meg én próbálom ki.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!