Többszöri próbálkozásra sem sikerült megcsinálnom a spárgát, az alsó része fás és rágós maradt, mit csináljak, mi a megoldás?
vannak direkt spárgafőző fazekak, amik keskeny hosszúak.
nem darabolják fel, hanem a vége a vízben fő alul, felül a teteje meg a gőzben, de így nem fő szét annyira.
Brig. Johnes kék spárgával főzi, na, az nem kell bele!
A spárga titka, hogy jó minöségü legyen, ne legyen száraz, ennek pedig a frisseség a titka, vagy is olyan helyröl venni, ahol max 2 napot hagyták állni.
Onnan tudod hogy jó-e a spárga, hogy ha megnyomod a végét akkor jön belöle nedvesség, ha nagyon friss akkor szinte spriccela víz ki belöle a nyomásra.
mindenképpen rendes hámozókéssel meghámozod mint a répát, ez a vékony fás része lejön neki. oda kell figyelni, mert ha valahol is marad rajta akkor ott fás marad. a legvégét levágni (1 centi max). aztán kifözheted hosszában vagy össze vágva is. mi a gyerekek miatt össze vágva jobban szeretjük. nekem vajjá fö.
érdemes sós-cukors-vajas-citromos vízben fözni, mindenböl csak egy picit bele tenni.
hollandszósszal a legfinomabb, de ezer másik recept is létezik.
én némtországban élek, itt 3 hete kezdödött a spárga szezon, mi minden vasárnap eszünk a szezonban, és olyan árustól (az útmentén tele vannak)ahol tudjuk hogy elötte este szedték, vagy még akkor reggel.
zöldspárga nem rossz dolog, mert azt nem kell hámozni, csak kicsit vissza vágni és megmosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!