Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Többszöri próbálkozásra sem...

Többszöri próbálkozásra sem sikerült megcsinálnom a spárgát, az alsó része fás és rágós maradt, mit csináljak, mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Összevágtam kisebb darabokra, főztem, sütöttem, de az alsó része fás maradt, mit csináljak. Ha meg tovább főzöm,akkor a felső része túl puha lesz és szétesik. Hogyan kell normálisan spárgát csinálni?

2012. márc. 19. 16:22
 1/4 doboszoli ***** válasza:
Az alját hámozd meg.
2012. márc. 19. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

vannak direkt spárgafőző fazekak, amik keskeny hosszúak.


nem darabolják fel, hanem a vége a vízben fő alul, felül a teteje meg a gőzben, de így nem fő szét annyira.


Brig. Johnes kék spárgával főzi, na, az nem kell bele!

2012. márc. 19. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

A spárga titka, hogy jó minöségü legyen, ne legyen száraz, ennek pedig a frisseség a titka, vagy is olyan helyröl venni, ahol max 2 napot hagyták állni.


Onnan tudod hogy jó-e a spárga, hogy ha megnyomod a végét akkor jön belöle nedvesség, ha nagyon friss akkor szinte spriccela víz ki belöle a nyomásra.

mindenképpen rendes hámozókéssel meghámozod mint a répát, ez a vékony fás része lejön neki. oda kell figyelni, mert ha valahol is marad rajta akkor ott fás marad. a legvégét levágni (1 centi max). aztán kifözheted hosszában vagy össze vágva is. mi a gyerekek miatt össze vágva jobban szeretjük. nekem vajjá fö.


érdemes sós-cukors-vajas-citromos vízben fözni, mindenböl csak egy picit bele tenni.


hollandszósszal a legfinomabb, de ezer másik recept is létezik.


én némtországban élek, itt 3 hete kezdödött a spárga szezon, mi minden vasárnap eszünk a szezonban, és olyan árustól (az útmentén tele vannak)ahol tudjuk hogy elötte este szedték, vagy még akkor reggel.


zöldspárga nem rossz dolog, mert azt nem kell hámozni, csak kicsit vissza vágni és megmosni.

2012. ápr. 20. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Németországban nekem az a 2 dl-es dobozos hollani szósz volt a kedvencem spárgával .... :)azzal tényleg jó!
2012. ápr. 21. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!