Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen édességet csináljak a...

Milyen édességet csináljak a gulyás leveshez?

Figyelt kérdés

A párom nem magyar, külföldön élünk. Megígértem neki, hogy csinálok gulyás levest a hétvégén, de ötletem sincs, hogy mi legyen a második. Általában ő főz, salátát és könnyű másodikat szoktunk enni. Most meg egy jó kis erős magyar levessel nyitunk, ami után szerintem egyikünknek se lesz kedve egy kiadós második fogáshoz, ezért valami édességre gondoltam.

Ami eddig a listán volt: madártej (ha esetleg tud valaki receptet 2 főre, szívesen olvasom) máglyarakás, aranygaluska. Valami más esetleg?

Köszönöm


2012. márc. 12. 14:47
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Aham...gondolom :) A somlói után azt mondta, hogy nem érti a magyar férfiak miért nincsenek elhízva, ha otthon ilyen finomakat csinál a feleségük? Ezt annak vettem, hogy ízlett neki :)
2012. márc. 12. 16:53
 22/28 anonim ***** válasza:

Hol laktok most, milyen nemzetiségű a férjed hogy nem nagyon ismeri ezeket? Te is küldhetsz nekünk valami jó kis helyi specialitású receptet (a magyar ízlésvilágot már ismered :)).

Egyébként ha már említették a fánkot, akkor túrófánk (kikevered, megsütöd, ennyire egyszerű), vagy csöröge :)

Én innen sütök sokszor, kiváló receptek vannak:

[link]

2012. márc. 12. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/28 A kérdező kommentje:

Svájcban lakunk, német területen. Nagyon kevés dolog jut el ide, ami hazai. Vagy azt számomra furán tálalják. A gesztenyepüréhez itt pl az aljára raknak habcukrot. Nekem ez a karácsonyhoz kötődik, de nekik ez a természetes. A csúcs az volt, amikor "gulyáslevest" rendeltem és tejszínhabbal a tetején tálalták. Azóta ódzkodom mindentől, amit nemzetek konyhája néven hírdetnek.

Anyós szokott sajt tortát csinálni, különböző ízesítéssel (spenóttal, sonkával) de ezt még nem sikerült eltanulni.

Sajnos nagyon sok otthoni dolog se kapható. Pl: mák. Vagy normális túró. Csak túró krém. Abból vicces a túrós tészta.

Szerencsére azuram chéf családból származik, ő szokott főzni, engem nem enged, csak pörköltet, rakott krumplit. Mert ezeket nem tudja átalakítani :P

Itt a sajtos dolgok a menők. Raclett, fondü.

2012. márc. 12. 18:28
 24/28 anonim ***** válasza:
Látom, valamelyik ostoba csúnyán lepontozott. Azért megkérdezném tőle: szerinted/szerintetek én rosszat akartam?
2012. márc. 13. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/28 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztalak le. Szerintem azért mert amit bemásoltál szép és jó, csak baromság. Vitatkozhatunk azon, hogy most egészséges a cukor vagy sem. Ez az örök kérdés, van aki támogatja a cukorfogyasztást, valaki ellenzi. Én személyszerint nagyon nem foglalkozom a témávak. Édesanyám cukorbeteg miatta nem eszek már 16 éve cukrot. Nekem ez a normális. A párom meg csak cukorral tudja elképzelni az életét, szerinte én vagyok a hülye. Ízlések és pofonok.

Másik kérdés, hogy egy olyan gazdasági helyzetben levő ország lakosai, mint MAgyarország, örülnek ha normális és tápláló étel jut az asztalukra. Nem azon gondolkodnak, hogy káros-e vagy sem.

2012. márc. 13. 16:11
 26/28 anonim ***** válasza:

Ugyan miért lenne baromság? Édesanyád mitől lett cukorbeteg? Csak nem a sok nyers zöldségtől?

Egyébként mit használsz cukor helyett? Most már kíváncsi vagyok...

2012. márc. 14. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/28 A kérdező kommentje:

Édesanyám nem azért lett cukorbeteg mert felelőtlenül tömte magába a cukros dolgot! Az anyám katona volt, adott az egészségére, és sose kellett kioktatni, hogy épp mi volt jó a szervezetének! A betegsége öröklött. Elég szomorú, hogy véleményed szerint csak az lehet elhízott és cukorbeteg aki tömi magába a cukrot és merészel egy kiadós ebéd után enni egy somlói galuskát.

Én miért híztam 30kg-t 2 hónap alatt, úgy hogy nem változtattam az étkezési szokásomon? Jaaah...bocs a cukor miatt? Nem...pajzsmirigy túltengés. Na erről ennyit.


Én sztíviát használok. Ha pedig Magyarországon tartózkodom akkor ugyanúgy, ahogy az ott élő emberek 98%: aszpartámot.

2012. márc. 14. 17:01
 28/28 anonim ***** válasza:

Ez az öröklött betegség is nagyrészt csak duma. Apám is legalább 90 kilósra hízott a haláláig, a bátyjai 100 fölé, az egyikőjük cukorbeteg is lett, én mégis tök vékony vagyok. Oké, részben lehet benne valami, de megfelelő életmóddal lehet változtatni az egészségi állapotunkon.

A pajzsmirigy-túltengést okozhatja jódhiány is, vagy akár a stressz. De az ilyen hirtelen elhízásnak is, mint annyi minden másnak, általában érzelmi okai vannak. Nem kell a dolgokba ilyen könnyen beletörődni, hogy ez úgyis öröklött, meg genetika, mert akkor mást is könnyen elfogad az ember. Gyógyíthatatlan betegség nincs, csak gyógyíthatatlan beteg.


Az édesítőszerekről annyit, hogy az aszpartám még talán a cukornál is rosszabb, gyakorlatilag idegméreg. Nem tudom, honnan veszed ezt a 98%-ot, mert én pl. senkit nem ismerek, aki használná. Viszont a sztíviát kb. egy tucatnyi munkatársammal ismertettem meg, és nem csak kóstolták, hanem rendeltek is legalább egy 50 grammos dobozzal. Tavaly év végén már az EU is elfogadta (E960 lett a kódja): [link]

Mi 2 éve használjuk süteményekbe, befőttekhez, lekvárokhoz. És ha Magyarországon vagy, miért nem sztíviát használsz? Ha Te hozod, akkor nem engedik be az országba?


"Elég szomorú, hogy véleményed szerint csak az lehet elhízott és cukorbeteg, aki tömi magába a cukrot, és merészel egy kiadós ebéd után enni egy somlói galuskát."

Ilyet hol írtam?

2012. márc. 20. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!