Milyen édességet/süteményt csináljak az alábbi alapanyagokból? (Csak ezek vannak itthon)
Kakós lepény:
1 egész tojás
25 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg vaj vagy zsír
2,5 dl tej
4 dkg kakaó
1 csomag sütőpor
Mixerben összekevered és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöd. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt kisütöd. Az a lényeg, hogy ha beleszúrsz egy tűt a közepébe, akkor arra ne ragadjon tészta, akkor van kész.
Még melegen kockákra vágod, porcukorral megszórod. Így magában is finom, de meg lehet kenni lekvárral, tortakrémmel, mogyorókrémmel (ha van).
Életem első sütije volt. Nekem jól sikerült. Azóta is gyakran elkészítem ezt a receptet és csokitorta alaptésztának is ezt használom.
Ebben a percben sÜlt ki a kakaós lepényem, másfél adagban,
igaz én szórtam a tetejére egy üveg lecsurgatott meggyet.isteni az illata is. Én is csak ajánlani tudom.
az alapreceptet egy deci olajjal is lehet készíteni, semmi különbség nincs az eredetitől. )Horváth I:)
tejbedara
kakaós piskóta
bögrés süti
gofri kakaóval
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!