A kilencvenes években volt egy tévéműsor, amiben egy szemüveges szerencsétlen mikróban tanított főzni! Meg van?
14. ppiiccii 2007-06-17 19:18
Én egytálételeket sűrűn készítek.
Egy jénait kivajazok. Az aljára egy marék nyers penne tésztát teszek. Erre jön az olajon éppen csak megpirított darálthús, rajta pici pirospaprikával, vegetával, majd megint a tészta, hús, tészta. (Kb. 20 dkg tészta, 50 dkg hús)
Ezután felengedem tejjel, annyival hogy ellepje és a mikro közepes fokozatára beteszem. Kb. mire a tejet beszívja a tészta, addigra készen is van.
Tányérra szedés után reszelt sajtot szoktam rászórni. "
Lehet benne főzni, és szerintem nem annyira körülményes, bár nem nagyon szoktuk ilyen célra használni, nem tudom miért.
Nagy adagot valóban nem lehet benne készíteni, de nekem az albérletben ilyen téren ideális lenne, mivel itt csak magamra főzök. Az otthoni mikróban lehet grillezni is (forgó nyársas verzióban), a grillcsirkét mindig abban készítjük el, isteni lesz. Hozzáteszem, ez egy 20 éves mikró, a maiaktól eléggél eltérő az erőssége, meg úgy kb. minden tulajdonsága, azért az sokat számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!