Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a rizsem,...

Miért nem sikerül a rizsem, amióta máshol lakom?

Figyelt kérdés

Megpuhul, de mégis ropogós. :((

Amikor máshol laktam, mindig sikerült, kivétel nélkül!

2012. márc. 9. 11:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

én sem értem, hogy miért nem sikerül:( én veszek A, és B-rizst is,mindegyik szép hosszúszemű, nem a törmeléket veszem.

én is zsiradékon megfuttatom üvegesre, majd a rizs pontosan másfészerese mennyigű forró vízzel öntöm föl. sistereg, mint a ménkű, de sebaj. átkeverem, lefedem és hagyom egyet forrni, illetve, amíg a vizet föl nem szívta. sót akkor teszek bele, amikor látom, hogy forr. ha fölszívta a vizet a lángleosztó platnival együtt hátrateszem, és dupla konyharuhával betakarom.

20-25 perc múlva nekem tökéletes szokott lenni. nem kemény, de nem is mászkos.

valóban az edény is számít, mert mindig ugyanabban a duplafenekű nyeles rozsdanmentes kislábasban készítem.

soha nem ragad le egy szem sem.

2012. márc. 9. 16:58
 12/14 A kérdező kommentje:

Nos tegnap megvilágosodtam! :D

Elgondolkodtam, vajon tényleg, mit csináltam másképpen régen és rájöttem! Most teáskannában forralom a vizet, míg régen lábasban tettem ezt. Mivel a kanna fütyül, ha forr a víz, így tuti, hogy bugyog is. Régen pedig nem vártam meg, hogy forrjon a víz, tehát nem volt olyan baromi forró.

És ez az! Kipróbáltam, hogy nem olyan forró vízzel öntöttem fel a rizst, tehát nem is sistergett olyan fenemód, mint ahogy azt itt írta is valaki.

Amikor már a rizsen volta víz, akkor vártam meg, amíg gyöngyözni kezd és akkor takaréklángon, lefedve főztem kb 12-15percig. Sikerült!!! Ez volt a nyitja, nem szabad forrásban lévő vízzel felönteni, mert akkor azonnal megfő szinte a rizs, de mégis ropogós marad, hiába pároljuk tovább!

Amúgy olcsóbb rizst vettem mostanában, de nem "B" rizst, annál azért jobbat. Most viszont visszatérek a jázminrizsre, hamár ilyen sikerélményem van. :) Szerintem az a legfinomabb és szerencsére van olcsó forrásom.. :)

Köszi mindenkinek a tanácsokat!

2012. márc. 10. 16:52
 13/14 anonim ***** válasza:

Mindenkinek eljön ez a nap:)) tegnap jót mosolyogtam a lányoméknál, a konyhaszekrény belsejére egy A4-es lap

van ragasztva, nagybetűkkel nyomtatva, hogy kell rizst főzni:))

üdv.

2012. márc. 10. 17:23
 14/14 A kérdező kommentje:
:))
2012. márc. 10. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!