Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a rizsem,...

Miért nem sikerül a rizsem, amióta máshol lakom?

Figyelt kérdés

Megpuhul, de mégis ropogós. :((

Amikor máshol laktam, mindig sikerült, kivétel nélkül!



2012. márc. 9. 11:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hát, gáz, vagy elekromos tűzhely?
2012. márc. 9. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:

Gáztűzhely. De korábban is azt használtam. Esetleg a vízhez van köze?? Elég kemény itt a víz.

De már annyi rizst elrontottam, hogy elment a kedvem a kísérletezgetéstől. :(

Régen semmi gondom nem volt vele..

2012. márc. 9. 11:15
 3/14 anonim ***** válasza:

Még mindig ugyanabból a csomagból főzől, mint költözés előtt?

Legutóbb nekem is "sikerült" olyat vennem, hogy főzés közben úgy érzem, már puha, és amikor az asztalra kerül, akkor jónéhány szem roppan. Pedig ugyanott lakom, tehát a víz keménysége nem változott.

2012. márc. 9. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:

Legtöbben meg pont azt szeretnék, hogy megpuhuljon de pergős maradjon :D


Próbáld lassabban főzni :)

2012. márc. 9. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem tasakost szoktam főzni, hanem régen jázminrizst, most már pedig olcsóbbal kísérletezem.

Kevés olajon üvegesre pirítom, majd felöntöm kb másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Lassú tűzön párolom. Korábban 12perc alatt tökéletes volt, most akármeddig főzöm, nem jó.

Nem pergős lesz a rizsem, hanem megpuhul, de mégis ropog. :(

A pergős rizst én is szeretem, az másról szól.. :)

2012. márc. 9. 11:33
 6/14 anonim ***** válasza:
Akkor lehet kevesebb ideig volna érdemes pirítani :)
2012. márc. 9. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

11,21 vagyok.

Akkor már értem! Én is az olcsóbbat vettem, és ezek szerint azért tapasztaljuk mindketten ugyanazt. Akkor ezek szerint a "fajta, az eredet" lehet a gond. Mindenesetre eldöntöttem, hogy vissza-állok az "A" minőségre, legközelebb azt veszem, és nem a "B"-t.

2012. márc. 9. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
Ha megpirítasz minimál olajon 1 bögrényi rizst, azt 2 bögrényi vízzel kell felönteni, takarékra tenni, lefedni és addig főzni, amíg már nem lep el a víz. Akkor elzárod a gázt, edényen a fedőt rajta hagyod, 15 perc alatt puhára párolódik és a maradék vizet is felveszi, de nem lesz szottyos sem.
2012. márc. 9. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
Persze! Ez a módszer működik normál esetben, én is így szoktam csinálni. Csak az olcsóbb, "B" minőségű rizsnél szemenként változik, hogy megpuhult-e, vagy nem. Tehát a rizs minősége befolyásolja a végeredményt, és nem az, hogy tudod-e, hogyan kell készíteni?
2012. márc. 9. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Az edények sajátjaid, vagy a lakáshoz tartoznak? Mert elég sokat számít. Jó egyetemistaként már a 8000. lakásban lakom, itt viszont egy darab edény nincs, amiben ne égne le minden, akármit is csinálom.

Amúgy meg a 12 perc kevés szerintem, forrald pár percig, tegyél rá fedőt, és hagyd úgy 20 percre, akkor meg kell puhulnia.

De lehet, csak rossz rizst fogtál ki tényleg. Amúgy nem tudom mi bajotok a B rizzsel, anyám is olyat használ és mindenki irigyli, hogy csinálja olyan jóra, és az enyémnek sincs soha semmi baja. :)

2012. márc. 9. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!