Mit főzzek/süssek szeletelt TARJÁBÓL?
Én pácolni szoktam. Legjobb, ha egy napot áll benne, de néhány óra is elég.
A pác:
mustár
zúzott fokhagyma
piros arany
bors
olaj
Ezeket összekeverem és rákenem a húsra. Jól záródó edényben hűtőbe teszem, utána kevés olajon kisütöm, esetleg ha van, grillserpenyőben nagyon finom.
A visszamaradt fokhagymás zsír is isteni, kenyérre kenve pl.
/első vtam/
én is pácolom egy éjjelen át a jó kis vastag tarja szeleteket.
kecsap-méz-mustár-préselt fokhagyma, őrölt kömény- majoranna, bors-egy kevés olaj.
ezzel a "kenőccsel":) megkenem a besózott húsokat. vágok két közepes hagymát, amiket karikára vágok. a bekent húsokat a hagymával rétegezve lerakom egy jól záródó műa. dobozba, és hagyom éjjel pihenni.
másnap zsírozott tepsibe rakom át hagymástól, szaftostól.
szorosan lefóliázva sütöm kb 45 percig, majd fólia nélkül
rápirítok.
isteni omlós, szaftos, ízletes hús, ami rizzsel, krumplival nagyon kiadós.
ha sietős a főzés már pár óra múlva is ézerni a pác áldásos hatását:)
A családunk kedvence:
KURUC PECSENYE
A tarja szeleteket sózzuk-borsozzuk és ki klopfoljuk (azért fűszerezés után, hogy a rostok közé is jusson belőlük)
Ezután bőven bekenjük mustárral és hűtőben, lefedve minél tovább pácoljuk (több napot is akár) Én már készítettem úgy, hogy csak pár órát állt, úgy sem volt rossz :)
Tepsibe zsiradékot teszünk, arra tesszük az előzőleg lisztben megforgatott mustáros szeleteket.
Eleinte lefedve, majd fólia nélkül süssük ropogósra.
A liszttől isteni ropogós kérget kap :)
Hidegen is finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!