A rákot tényleg élve főzik meg?
Azt írja egy könyv, hogy győződjünk meg róla, hogy él-e, mert gyorsan romlik a húsa, és az elpusztult állat húsában mérgező vegyületek keletkeznek. Súroljuk meg hideg vízben körömkefével, majd tépjük ki az egyszálbelét, majd dobjuk bele az előkészített vízbe.
Innen nem derül ki, hogy élve dobjuk-e be. Vagy ha már kitéptük az egyszálbelét, akkor attól elpusztul?
Élve főzzük a rákot avagy nem?
Nem az állat halálával és megevésével van gond, hanem azzal, ahogyan megölik. A tyúkot sem élve dobom a forró vízbe, hogy leszedjem a tollát, ugye. Igaz, van különbség a két állat között, de ahogy utánaolvastam kiderült, hogy kutatások alapján a rákok igenis éreznek fájdalmat, ezért a forró vízbe dobás sem lehet kellemes. Van már olyan módszer, hogy közvetlenül főzés előtt áramütést adnak neki, így az íze nem változik, de jóval gyorsabban pusztul el, mint a forró vízben. Persze a forró vízben is másodpercek alatt kimúlik, ahogy egy ember is kimúlna, ha forró lávába dobnám, de az a pár másodperc tuti nem kellemes.
Tehát én is szívesen megeszem őket, de támogatnám, ha nem élve dobnák őket forró vízbe.
Gondolom tegnap láttad a "Konyhafőnök " c. műsort.
Igen, a rákot élve dobják egy pillanatra lobogó forró vízbe, és azonnal kimúlik.
Persze a műsor összevágott, mert tényleg mászkáltak még a rákok mielőtt szegény csaj a vízbe dobta volna őket, eléggé szerencsétlennek tűnt.
Lehet, hogy a valóságban már le voltak dermedve, de hát a látvány az látvány... :(
Mindenesetre olyan gyors a haláluk, hogy fájdalmat (állítólag ) semmiképpen nem éreznek, amikor a lobogó vízbe dobják őket.
Mellesleg nagyon szeretem a rákhúst, csak valaki készítse el helyettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!