Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rákot tényleg élve főzik meg?

A rákot tényleg élve főzik meg?

Figyelt kérdés

Azt írja egy könyv, hogy győződjünk meg róla, hogy él-e, mert gyorsan romlik a húsa, és az elpusztult állat húsában mérgező vegyületek keletkeznek. Súroljuk meg hideg vízben körömkefével, majd tépjük ki az egyszálbelét, majd dobjuk bele az előkészített vízbe.

Innen nem derül ki, hogy élve dobjuk-e be. Vagy ha már kitéptük az egyszálbelét, akkor attól elpusztul?

Élve főzzük a rákot avagy nem?

2012. márc. 4. 12:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem az állat halálával és megevésével van gond, hanem azzal, ahogyan megölik. A tyúkot sem élve dobom a forró vízbe, hogy leszedjem a tollát, ugye. Igaz, van különbség a két állat között, de ahogy utánaolvastam kiderült, hogy kutatások alapján a rákok igenis éreznek fájdalmat, ezért a forró vízbe dobás sem lehet kellemes. Van már olyan módszer, hogy közvetlenül főzés előtt áramütést adnak neki, így az íze nem változik, de jóval gyorsabban pusztul el, mint a forró vízben. Persze a forró vízben is másodpercek alatt kimúlik, ahogy egy ember is kimúlna, ha forró lávába dobnám, de az a pár másodperc tuti nem kellemes.

Tehát én is szívesen megeszem őket, de támogatnám, ha nem élve dobnák őket forró vízbe.

2015. okt. 20. 20:14
 12/15 anonim ***** válasza:

Gondolom tegnap láttad a "Konyhafőnök " c. műsort.

Igen, a rákot élve dobják egy pillanatra lobogó forró vízbe, és azonnal kimúlik.

Persze a műsor összevágott, mert tényleg mászkáltak még a rákok mielőtt szegény csaj a vízbe dobta volna őket, eléggé szerencsétlennek tűnt.

Lehet, hogy a valóságban már le voltak dermedve, de hát a látvány az látvány... :(

Mindenesetre olyan gyors a haláluk, hogy fájdalmat (állítólag ) semmiképpen nem éreznek, amikor a lobogó vízbe dobják őket.

Mellesleg nagyon szeretem a rákhúst, csak valaki készítse el helyettem :)

2015. okt. 21. 12:49
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem olyan régi kutatások feltételezik, hogy az eddigi feltételezésekkel ellentétben elképzelhető, hogy éreznek fájdalmat. Ezt pedig arra alapozzák, hogy megfigyelték a viselkedésüket - úgy tudom - áramütés esetén, és a viselkedésük arra utal, hogy érzik a fájdalmat.
2015. okt. 26. 08:36
 14/15 anonim válasza:
Hát akár érzik akár nem, én akkor is megfogom és megeszem őket. Legfeljebb annyit tehetek, hogy a fejtor részébe (ahol gondolom az agya van) beleszúrok egy éles pengét. Attól elég hamar kimúlik.
2015. okt. 26. 21:32
 15/15 anonim válasza:
Kedves utolso,veled is hasonlokepp jarnek el,megfognalak azt jol megkinoznalak,szep lassan megfoznelek vagy a forro parazsra dobnalak,tovabbi szep napot:)
2018. máj. 5. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!