A rákot tényleg élve főzik meg?
Azt írja egy könyv, hogy győződjünk meg róla, hogy él-e, mert gyorsan romlik a húsa, és az elpusztult állat húsában mérgező vegyületek keletkeznek. Súroljuk meg hideg vízben körömkefével, majd tépjük ki az egyszálbelét, majd dobjuk bele az előkészített vízbe.
Innen nem derül ki, hogy élve dobjuk-e be. Vagy ha már kitéptük az egyszálbelét, akkor attól elpusztul?
Élve főzzük a rákot avagy nem?
Itt ( [link] pl. azt írja, hogy
"A rákok előkészítése előtt meg kell győződni arról, hogy élők legyenek, mivel husának nagy a víztartalma és magas a fehérje tartalma, ezért gyorsan bomlik. Bő vízben körömkefe segítségével egyenként jól megsikáljuk, úgy hogy ollóit kezünkkel összefogjuk. A jól megmosott rákokat tiszta, hideg vízben főzés előtt leöblítjük. A rákokat az előbb leírtak szerint kézbe vesszük és a farok végződésénél lévő középső pikkelyt megfogjuk, majd csavaró mozdulattal meghúzzuk, így kitépjük a rák egyszál belét. A rákokat petrezselyem zölddel, köménymaggal ízesített forró vízbe dobjuk, ahol főzés közben vörös színt kapnak."
ahogy én a tv paprikán láttam, már főzés utána húzták ki egy csavarással azt az egyszál belüket.ez egy főzősuli volt, elég részletesen mutatták, hogyan kell. de mondom, azok már főttek voltak (szerintem is élve főzték, csak azt nem mutatták)...az asztalon volt egy rakás pirosra főtt rák, és ott tanítoták, hogyan kell egy mozdulattal
kihúzni a belsejüket. utána trancsírozták...
félreértés ne essék, szeretem a rákhúst, de magam soha nem készíteném el:)
Bár régi a kérdés, de ...
Elolvastam a kérdést és 1-2 választ, hát (Oh my God!)
Igen, élve főzik meg.. (Nem állatkínzás, nem visít.. nem kell a hülyeséget leírni)
Nem! - Nem forró, hanem hideg vízbe kell beletenni, s így lassan melegíteni a vizet, a rák nem érzi, hogy változik a hő körülötte, mivel oly lassan kell melegíteni.
Magasabb hőfoknál, talán ott már kezdi érezni, de a "magasabb" hőfoknál egyik pillanatról a másikra élve kimúl, szóval a "szenvedési" ideje nem több, mint 3-4 másodperc...
Nem kell annyira a szívetekre venni egy állat halálát. A természetes élőhelyükön is kínlódva pusztulnak el. Például a csuka vagy a jác előszeretettel fogyaszt folyamirákot. Akkor ti miért sírtok, ha enni akartok egy kis folyamirákot?
Én kitépem a középső farokpikkejét és a forró parázsba dobom kint a kertben. Szépen megpirul és megtöröm mint a diót. Nagyon ízletes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!