Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rákot tényleg élve főzik meg?

A rákot tényleg élve főzik meg?

Figyelt kérdés

Azt írja egy könyv, hogy győződjünk meg róla, hogy él-e, mert gyorsan romlik a húsa, és az elpusztult állat húsában mérgező vegyületek keletkeznek. Súroljuk meg hideg vízben körömkefével, majd tépjük ki az egyszálbelét, majd dobjuk bele az előkészített vízbe.


Innen nem derül ki, hogy élve dobjuk-e be. Vagy ha már kitéptük az egyszálbelét, akkor attól elpusztul?


Élve főzzük a rákot avagy nem?



2012. márc. 4. 12:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Homárra gondolsz?
2012. márc. 4. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Általánosságban a rákokra. A könyv sem tesz különbséget az elkészítési módokban folyami rák, homár, languszta, garnéla stb. között.
2012. márc. 4. 12:41
 3/15 anonim ***** válasza:
95%
A homárt szokták élve megfőzni, és azért főzik meg mert úgy állítólag finomabb, de ez olyan nagy állatkínzás mint a rohadt élet én tuti nem lennék erre képes.
2012. márc. 4. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:

Itt ( [link] pl. azt írja, hogy


"A rákok előkészítése előtt meg kell győződni arról, hogy élők legyenek, mivel husának nagy a víztartalma és magas a fehérje tartalma, ezért gyorsan bomlik. Bő vízben körömkefe segítségével egyenként jól megsikáljuk, úgy hogy ollóit kezünkkel összefogjuk. A jól megmosott rákokat tiszta, hideg vízben főzés előtt leöblítjük. A rákokat az előbb leírtak szerint kézbe vesszük és a farok végződésénél lévő középső pikkelyt megfogjuk, majd csavaró mozdulattal meghúzzuk, így kitépjük a rák egyszál belét. A rákokat petrezselyem zölddel, köménymaggal ízesített forró vízbe dobjuk, ahol főzés közben vörös színt kapnak."

2012. márc. 4. 13:00
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha kitéped a belsőségeit akkor azonnal elpusztul, vagy csak nekem logikus?
2012. márc. 4. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:

ahogy én a tv paprikán láttam, már főzés utána húzták ki egy csavarással azt az egyszál belüket.ez egy főzősuli volt, elég részletesen mutatták, hogyan kell. de mondom, azok már főttek voltak (szerintem is élve főzték, csak azt nem mutatták)...az asztalon volt egy rakás pirosra főtt rák, és ott tanítoták, hogyan kell egy mozdulattal

kihúzni a belsejüket. utána trancsírozták...

félreértés ne essék, szeretem a rákhúst, de magam soha nem készíteném el:)

2012. márc. 4. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 mustafa33 ***** válasza:
A középső pikkelyel húzák ki a belét - élve, na most ez sem lehet kellemes, de nem pusztul el azonnal ettől, csak kínlódva később, de ekkorra már a forrásban levő vizbe dobják - élve (így láttam gyermekkoromban is otthon). Ettől már csak az rosszabb, ha hideg vizbe teszik és lassan forralódik fel és fő meg. Ez ám a lassú kínhalál. Ezért soha nem ettem meg és nem is fogom.
2012. márc. 7. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
És még visítanak is amikor vízbe dobod, bár azt mondják hogy az csak a levegő kiáramlás miatt van...
2012. márc. 10. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim válasza:
29%

Bár régi a kérdés, de ...

Elolvastam a kérdést és 1-2 választ, hát (Oh my God!)


Igen, élve főzik meg.. (Nem állatkínzás, nem visít.. nem kell a hülyeséget leírni)


Nem! - Nem forró, hanem hideg vízbe kell beletenni, s így lassan melegíteni a vizet, a rák nem érzi, hogy változik a hő körülötte, mivel oly lassan kell melegíteni.

Magasabb hőfoknál, talán ott már kezdi érezni, de a "magasabb" hőfoknál egyik pillanatról a másikra élve kimúl, szóval a "szenvedési" ideje nem több, mint 3-4 másodperc...

2014. jún. 15. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim válasza:
29%

Nem kell annyira a szívetekre venni egy állat halálát. A természetes élőhelyükön is kínlódva pusztulnak el. Például a csuka vagy a jác előszeretettel fogyaszt folyamirákot. Akkor ti miért sírtok, ha enni akartok egy kis folyamirákot?

Én kitépem a középső farokpikkejét és a forró parázsba dobom kint a kertben. Szépen megpirul és megtöröm mint a diót. Nagyon ízletes!

2015. máj. 12. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!