Hogyan pucoljak fagyasztott garnéla rákot?
Figyelt kérdés
az lenne a kérdésem h miután letörtük a rákok fejét fontos e eltávolitani a lábait és a farkát is vagy azt is el lehet fogyasztani? ugyanis ahogy olvastam más oldalakon is elég aprólékos munka így megtisztitani. ha valaki tud akkor irhat valami egyszerű receptet is :) köszönöm2009. júl. 7. 20:55
1/4 anonim válasza:
Páncélostul szokták megsütni, aztán kell kihámozni a héjából. Az állagából egyértelmű lesz előtted, mely részei fogyaszthatók. A nagyrésze inkább csak dekorációnak jó a tányéron, a méretéhez képest minimális, ami ehető belőle.
2/4 anonim válasza:
Valóban egészben szokták megsütni, aztán letörni a fejét, farkát, kihámozni a páncéljából a lábaival együtt. Az mind megy a kukába, csak a teste belsejét eszik meg. A rákot gyakran fogyasztó népek - nyilván a gyakori fogyasztás miatt - már fél kézzel, villámgyorsan tudnak rákot pucolni. Tehát türelem... és egy kis gyakorlás...
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszokat :)
2009. júl. 7. 21:29
4/4 anonim válasza:
Meglehet őket nyersen is pucolni, simán fej, letörés, láb lecsupaszítás, aztán a páncél jön. Utána a hátán kissé bevágod és azt a fekete kis izét szépen kiveszed belőle, mert az a bele. Nah ha ezzel kész vagy akkor már sütheted, főzzheted, ...stb. Amit akkarsz vele kezdeni. Csak tudd, hogyha páncél nélkül csinálod akkor úgy a hő hatására össze sűl, fő és összemegy/összekunkorodik, szóval pici lesz. Ez pl: a garnéla ráknál igaz. A királyráknál is csak az nem lesz olyan kicsi méretéből adódóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!