Hanyason kell (1-6) főzni a régi elektromosfőzőlapokon?
Ahol főzni fogok ilyesmi áll rendelkezésemre : [link]
És a gombon 1-6ig vannak a hőfokok.
Hanyasra állítsam ha:
~ vizet forralok (pl tésztafőzéshez, vagy krumpli)
~ ha már benne vannak és csak főzöm
~ leves készítéshez
~ tojásrántotta, bundáskenyér
~ rántott hús készítés ???
Amúgyis teljesen kezdő vagyok, de itthon ráadásul gáztűzhely van, úgyhogy ez a számos dolog...nem tudom majd hanyasra állítsam. Ha pl 6osra akkor szét ég minden nem? de 2 az meg nem kevés?
Segítsetek légyszi!
Kösziii
Jó reggelt! Nézzük sorban, de szerintem nem kell aggódnod, mert hamar belejössz majd, és ha úgyis látod, hogy túlságosan forr, elég lejjebb venned egyel-egyel.
Vízforralás: 6 - ha már benne van, akkor is maradhat, hogy hamar megfőjön.
Leveshez: húslevesnél én ált. 6-oson kezdem, és amikro szépen felforrt, és belekerültek a zöldségek, 3-4-re leveszem.
Olajhoz: 5-öst szoktam, mert az enyém már nem olyan "erős", de ha a tied még viszonylag jó, lehet elég a 4-es is.
Egy szó mint száz, a levessel fogom szemléltetni:
6: nagyon forró víz, lobog
5: forr
4: az az ideális, mikor picit forr
3: itt szinte alig látod forrni, egyszer-egyszer felbukkanó buborékok jelzik
2: kb. gyöngyöző
1: itt meg szinte áll minden.
DE! úgyis kitapasztalod majd :) Az ideális a 3-4 szerintem, de ha bekapcsolod, annak idő kell míg felmelegszik, ezért rakd előbb 6-osra, majd vedd vissza! Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!