Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Régi (Karancs) gázsütőhöz jó...

Régi (Karancs) gázsütőhöz jó pizzarecept?

Figyelt kérdés

Tudna nekem valaki olyan pizzareceptet írni, aminek nem lesz kemény még egy régi Karancs gázsütőben sem? Nagyon sok receptet kipróbáltam már, azok közül egyik sem lett az igazi...ismerősöm mondta, hogy nagyon sok minden függ a sütőtől is. Meg ugye általában a recepteknél mindig úgy írják, hogy "süsd 180 fokon"...kösz... :)

Előre is köszi a válaszokat!


2011. máj. 4. 21:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem is Karancs sütőm van, szerintem sokkal jobb mint az újabbak. Az általános pizzatészta receptet szoktam használni.
2011. máj. 4. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi...abból van vagy 200 féle... :) :) De most akkor megpróbálkozok megint az egyikkel! :)
2011. máj. 5. 06:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Írok Neked egyet, ami az én 20 éves gázsütőmnél jól működik.

-40 deka liszt

-1 teáskanál só

-1 deci tejben,egy lapos ek. cukorral felfuttatott fél kocka élesztő.

ha felfutott az élesztő hozzáadjuk a liszthez , plusz 3 ek. olajat, és annyi langyos vizet, hogy jól gyúrható, nyújthaató tészta legyen.

az edény falától magától elválik.

ha összegyúrtuk alaposan, kelesztjük fél órát.

ez egy nagy gáztepsihez, vagy két közepes tepsihez elég.

ha ketttőt sütünk a tésztát felezzük két cipóra és úgy haggyuk kelni.

a kinyújtott tésztát vékonyan kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. még sütés előtt megkenjük pizzaakrém és kecsap keverékével, egy kis pizzafűszerrel, aztán megpakoljuk, ami éppen kedvencünk és van otthon.füstölttarja, kolbászdarabkák, gomba,sonka, bacon, kukorica, finom ízt ad a rákarikázott hagyma, szóval ezernyi variáció lehet.

tetejére bőven reszelt sajt.

előmelegített forró sütőben sütjük kb 20 percig, és addig ne nyissuk rá a sütőajtót.


na itt mondom el, hogy az én öreg gázom sem tud 4 fokozatnál többet, de azt sem tudom, hogy melyik hány fok.

a láng nagyságán látom, hogy most max, és abból veszek vissza, amihez kell.

én a maxon sütöm ezt a pizzát, és eddig még mindig nagyon finom volt.

vékony és a szélén ropogós.

üdv.

2011. máj. 5. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem is olyan van :) Rendszeresen csinálok pizzát, mert a férjem nagyon szereti (úgyhogy dupla adagot) Szimpla adag, vagyis két átlagos méretű pizzához:

33 dkg liszt

2 dkg élesztő

1,5 dl víz

6 ek olaj

Az élesztőt felfuttatod fél deci vízben két egy nagy evőkanál liszttel. (ezeket nem a kimértből szoktam venni) Utána összekeverem az összes hozzávaló, az olajat is, nem baj ha picit ragad, nem fog ha megkelt. Kelés előtt bekened a tészta felületét olajjal és letakarod. 40 percig kel, és addig elkészítem a szószt, elmosogatok és összevágom a feltétet. Ha megkelt nyújtom elősütöm 8 percig nagyon meleg sütőben (megszúrkálva), majd megpakolom, és mehet vissza a sütőbe 6 percre, de ilyenkor mérsékelem a lángot, 6osra. (8 fokozatú az enyém, szóval kicsit visszaveszem) Elősütés után egyébként fagyasztható :)

2011. máj. 6. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!