Hol rontottam el az almás pitét?
Figyelt kérdés
néha szoktam sütni,és nem akar sikerülni.a tésztája nagyon száraz és kemény lesz sütés után.pedig amiket eddig kóstoltam idősebb nők,ismerősök amiket csináltak mindenkinél puha volt a tészta,hol rontottam el,és mit kéne másképp csinálni? vajjal dolgozom. lehet zsírral kéne?2012. márc. 3. 13:22
1/10 anonim válasza:
Almás pitét én margarinnal és tejföllel készitem. De egy nagyon finom recept ez . Igy keresd. Macsfalatok. Almás pite. Én mindig ezt készitem. Nagyon hamar elfogy.
3/10 anonim válasza:
Szia, szerintem is az lehet a baj, hogy nem elég zsíros, omlós a tészta, mindenképpen fel kell javítani a receptet.
Mekkora hőmérsékleten sütöd? Nem az a baj esetleg, hogy szárítod a tésztát?
4/10 A kérdező kommentje:
kb 160 fokon szoktam sütni.
2012. márc. 3. 14:04
5/10 A kérdező kommentje:
ez a macsfalatok recept jól néz ki kipróbálom. köszi.
2012. márc. 3. 14:08
6/10 anonim válasza:
Azt kiprobálhatod! Nem fogod megbánni!
7/10 A kérdező kommentje:
viszont úgy nézem nincs tejföl itthon :S azt lehet helyettesíteni tejjel mondjuk?
2012. márc. 3. 14:26
8/10 anonim válasza:
Még nem helyetesitettem tejjel de szerintem igen lehet de ne sokat tegyél bele
9/10 anonim válasza:
Ha nincs tejföl, akkor tegyél bele annyi margarint, hogy összeálljon a tészta, én 1 tojás sárgáját és kis sütőport is szoktam beletenni, mindig finom puha és omlós.
10/10 anonim válasza:
az igazi almás pite receptje: 30dkg liszt,20dkg vaj,10dkg porcukor,1 tojássárgája,reszelt citromhéj. a vajat gyorsan összemorzsolod a liszttel,bele a porcukor és a tojássárgája,meg a citromhéj. 30 percig hűtőben pihenteted,kettétöröd,átgyúrod. az egyik lapot kinyújtod,elősütöd,rá a fahéjas-almás töltelék,rá a másik fele a tésztának,és megsütöd. ez mindig bevált és puha volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!