Hol rontottam el? Krumplipürét csináltam, de rettentő nyúlós lett. Igaz most botmixerrel pürésítettem, és már ekkor ilyen állagú lett, vaj és tej még nem is volt benn. Lehet, hogy a krumpli fajtája miatt ilyen?
Figyelt kérdés
Eddig pirosból nem csináltam (nem tudom a nevét), a sárga burgonyából készültnél ilyen gondom soha nem volt, vagy kicsit hagynom kellett volna hűlni?2012. febr. 12. 13:25
1/7 anonim válasza:
Abotmixertől ilyen. Nem szabad mixelni, csak törni. Törtkrumpli.
2/7 anonim válasza:
A botmixertől lett olyan. Egyszer nekem is sikerült ilyet csinálnom, olyan lett, mint a gumi. :)
A kések ahogy összetörik a krumplit, a keményítőtől lesz ilyen.
Nagyon forrón kell krumplinyomóval összetörni a vajjal.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Még krumplipürét nem törtem még botmixerrel, de a kislányomnak mindig ezzel pürésítettem még pici korában a krumplit is és soha nem volt ilyen, bár neki mindig sárga krumplit főztem.
2012. febr. 12. 13:37
4/7 anonim válasza:
Fözzél még párat, de azt már simán törd össze, aztán keverd össze.
5/7 anonim válasza:
dobd ki, ez nem ehető. Főzz újat!
6/7 anonim válasza:
A krumplitól is lehet olyan, vagy ha kiázott belőle előzőleg a keményítő (sokat volt beáztatva)
Akkor szokott ilyen csirízes lenni.
7/7 anonim válasza:
megerősítem a botmixeres válaszokat. nekem is egy gusztustalan pempő lett belőle...soha többet nem botozom, a sima nyeles krumplitörővel finom krumplipürét tudok készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!