Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehetne csinálni paradicso...

Mit lehetne csinálni paradicsomos bab konzervből?

Figyelt kérdés

Megkóstoltam, így önmagában nem ízlik. Van valami ötletetek hogyan tudnám feljavítani?

A paradicsomos krumplira gondoltam, de nem tudom hogy lehetne kivitelezni. Esetleg főzzem meg előre a krumplit majd főzzem össze őket?

Tippeket várok.



2012. jan. 24. 07:48
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Chilis babot csináltam már belőle. Vettem egy Chilis bab fűszerkeveréket, ebben megforgattam kockákra vágott csirkemellet, kicsit állni hagytam, majd 1 fej hagymát megdinszteltem, hozzáadtam a fűszeres csikemellet, 2-3 fej apróra vágott fokhagymát, kis pirospaprikát, felöntöttem vízzel és puhára főztem, amikor a víz lefőtt, elkevertem a bab konzervvel (le lehet szűrőben mosni a paradicsomos lét, ha nem ízlik), adtam hozzá kechupot, oreganot és bazsalikomot, kis erős paprikát, friss bazsalikomot, majd fokhagymás piritós kenyérrel megettük.
2012. jan. 24. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. A csípőset (chilit) sajnos nem szeretem, de gondolom lehet helyettesíteni más fűszerkeverékkel. Amúgy jól hangzik.
2012. jan. 24. 08:09
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Én hagymás babot szoktam belőle csinálni.Szalonnát felkockázok,lepirítom,majd amikor már kisülte a zsírja jó részét,rárakok egy jó nagy fej (vagy kettő kisebb) hagymát szeletekre vágva.Együtt sütöm őket tovább.Közben szórok rá pici sót,borst,és bazsalikomot bőven.Ha nincs bazsalikom helyettesíthető oregánóval,vagy majorannával.Úgyis finom,ha ezeket összekevered és rárakod,csak a majorannából nem kell annyi,mint a másikakból.Így fűszerezve addig sütöm,míg a hagyma jó üveges nem lesz.Ráöntöm a paradicsomos szószos babot.Ha a bab ráöntése előtt sok a zsír a szalonnás hagymán,akkor leöntöm róla zsírt.Rákerül a bab,összekeverem,egyet rottyanik és kész is van.Nagyon hamar elkészül.
2012. jan. 24. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
60%

pont ugyanúgy készítem, mint a 3. hozzászóló :D

csak én néha felturbózom valami husival is

mmmm, szeretem a hagymásbabot :D

2012. jan. 24. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
71%
chilis babot csinálsz csili nélkül és kész. nem kell helyetesiteni semmi.
2012. jan. 24. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
44%
Nem kell helyettesíteni semmivel, chili nélkül is finom.
2012. jan. 24. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
66%
Sertés darált húst piritok majd felöntöm kicsi vizzel. Só, bors, veget, pici cukor, kecsup és mikor puha a husi akkor kettőt ráöntök a babból. Gyors, finom. Spagettivel tálalom és megszórom sajttal.
2012. febr. 16. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
Az angol "full breakfast" reggeli része. Nyami! :-)
2012. ápr. 21. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
75%

Levest:

Egy hagymát dinsztelni olajon.

Bele 10 dkg karikára vágott kolbász - ha jó kolbász, jó a leves is.

Ha már színes az olaj a kolbásztól, lehet bele kis pirospaprika - de ez nem muszáj.

Felönteni vízzel.Delikáttal ízesíteni.

Ha már forr a víz, valamilyen tésztát főzni bele egy marékkal: ez lehet makaróni kicsire tördelve, ravioli.

Ha a tészta megfőtt, belezuttyantani egy kukoricakonzervet, és azt a bizonyos paradicsomos babkonzervet.

Egyet forralni rajta, s meg lehet szórni kis petrezselyemmel.

2012. ápr. 27. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!