Sült csirkemellet hogyan?
Koliban gyrost csinálunk holnap, csak haver eltúlozta a csirkemell vásárlást (nekem kellett volna vásárolni). egy kilo lett. 3 vastag szelet. egyből készül a gyros, többiből kéne valami. panir nem, mert nincs tojás, és költeni sem szeretnénk már. sütve gondoltam, hogy rakok rá zöldségeket. de csak berakom a sütőbe a hust, vagy előtte serpenyőben is sütni kéne???
ja, és a ma vásárolt csirkemell (csütörtök) ha csak szombaton de inkább vasárnap lesz megsütve nem romlik meg sima hűtőben??
A csirkemellet én bizony forró olajban előre sütöm serpenyőben, ha nem szeretném, hogy száraz legyen. Mivel az ad neki egy kérget és így nem szárad ki annyira sütés közben.
Szóval a kérdés szerintem egyáltalán nem volt butaság.
sózd be a csirkemellet, úgy eláll szombatig. Még jobb, ha beteszed egy műanyag dobozba, besózva, és bekened fokhagymával/hagymával/borssal vagy bármi fűszerrel, és leöntöd egy kanál olajjal. Abban is forgasd meg! Így biztos eláll, finomabb is lesz, csak forgasd meg naponta a dobozban!
Simán beteheted a sütőbe aztán.
Mi úgy szoktuk, hogy egy kiló kősót (jódmentes asztali, az a szürke) beteszünk eg ylábasba, arra tesszük a csirkét, úgy sütjük. A só beszedi anedvességet, felforrósodik, a csirke olyan lesz, mint a grill. Finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!