Sült csirkemellet hogyan?
Koliban gyrost csinálunk holnap, csak haver eltúlozta a csirkemell vásárlást (nekem kellett volna vásárolni). egy kilo lett. 3 vastag szelet. egyből készül a gyros, többiből kéne valami. panir nem, mert nincs tojás, és költeni sem szeretnénk már. sütve gondoltam, hogy rakok rá zöldségeket. de csak berakom a sütőbe a hust, vagy előtte serpenyőben is sütni kéne???
ja, és a ma vásárolt csirkemell (csütörtök) ha csak szombaton de inkább vasárnap lesz megsütve nem romlik meg sima hűtőben??
pont ez a baj, hogy nincs fagyasztó. de akkor szombat délután mindenképp megcsinálom, addig remélem kibirja.
sütőben szeretném sütni inkább, zöldségekkel és krumplival.
Én a combot szeretem, igy nincs a mellel tapasztalatom, de mivel nem vagyok szervilis, semmiféle hazimunkahoz nem fulik a fogam és antitalentum is vagyok, a csirkesutest ugy oldom meg, hogy alufóliába csomagolom, kis nyilast ahgyok a gőznek, hogy kijohessen, és hogy a hús is pirulhasson; saját levében és zsírjában megsül.
Utána kidobom a fóliát.
Alá is kell rakni egy réteget a rácsra (fóliát), mert egy réteg gyakran kiszakad.
Már tányérkész darabokat vágsz, és egyesével cosmagolod be őket, megmosod, sót dörzsölsz bele, és mehet a sütöbe, kb. 45-50 perc kell neki.
azért tettem fel, hogy sütő előtt serpenyőben is kell e sütni egy kicsit.
köszönöm a többi válaszolonak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!