Mi a kedvenc eteled es italod?
"csunyanéni" én is szeretem a tejeskávét. Sőt nagyon sokan isszák a tejes kávét, de már a puccos caffe latte nevet használják.
Ez a pár oldal nagyon nagy. érdemes elolvasni mindenkinek aki röhögni akar.
De engem marhára érdekelt mi az a pilmenyi szóval elővettem a drága jóbarátunkat a googlet.
ez bizony pilmenyi.
A pilmenyi egy orosz töltött tésztaféleség, hasonlít az olasz raviolira, amit leggyakrabban hússal töltenek. A hagyományosan elkészített húsleves betétjeként is kiváló. Szása a tavasz beköszöntével zsenge borjúhúst ajánl hozzá, amit ledarálunk, sóval, borssal, apróra vágott vöröshagymával és petrezselyem zöldjével ízesítjük majd jól eldolgozzuk. A tésztája hagyományos gyúrt tészta, azzal a különbséggel, hogy tojásonként egy csapott evőkanál tejfölt adjunk hozzá.
hát itt a vége a pilmenyi harcnak.
hogy ne legyen off: minden levest imádok, a sült oldalasnak a zsírjában sült krumplival, majonézes salival (amiben még van egy kicsi csirkemell) nem tudok ellenállni. Emellett természetesen rántotthús krumplival, gyros, pizza.......MINDEN CSOKIS ÉDESSÉG, és leggyakrabban vizet iszom, a csapból, mert pénzkidobásnak tartom a bubimentes vizet megvenni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!