Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi lehet a baj a vajkrémemmel?

Mi lehet a baj a vajkrémemmel?

Figyelt kérdés
Már 2x csináltam,ilyen főzött tojásos vajkrémet torták töltéséhez,de egyik sem úgy sikerült ahogy akartam.Igaz én Rama margarint tettem bele,nem vajat-de 3x tuti vajjal készítem el:)) És egyszerűen a Ramaval nem lett jó,levet engedett meg folyékony maradt :( Nemtom már a margarint is vizezik?Vagy mi lehet a gond?Légyszi aki tud egy jó kis vajkrém receptet leírná,nekem ide,köszi :)

2012. febr. 27. 17:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Elöször ird le, hogy hogy csinálod a krémet, mert anélkül nem lehet tduni, hogy mi nem jó.
2012. febr. 27. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Főzött vajas krémre gondolsz?
2012. febr. 27. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

2 tojás

100g cukor

100g vaj


A cukrot tojással gőz felett melegítem,majd hidegre hűtöm és kikeverem a vajjal.

Ez a recept!

2012. febr. 27. 17:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem csak össze kell melegíteni a tojást a cukorral a gőzön, hanem addig kevergetni, míg jó sűrű nem lesz. aztán hűteni, de nem hirtelen, és amikor már jó hideg kanalanként adagolni az előzőleg jól kikevert margarinhoz.
2012. febr. 27. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
4/4-nek igaza van. Vajjal sem lenne jó,ha nem jó a tojásos cukor. Vajjal sem lenne jobb.
2012. febr. 27. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Már jó meleg volt a tojásos cukor,szinte már égette a kezem,úgyhogy nem értem mi lehetett :(
2012. febr. 27. 18:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem az a lényege, hogy meleg legyen, hanem, hogy sűrű. Legalább 10 percet szánj rá. Amúgy arra figyelj, hogy az edény alja ne érjen a fővő vízbe, csak gőzben legyen. Lehetőleg fém keverőtálkát használj, mert az üveg nagyon lassan melegszik, a műanyag pedig deformálódhat. Tehát még hidegen összekevered a tojást a cukorral, előtte már felteszed főni a vizet. A margarint se akkor vedd ki a hűtőből, mikor már használni akarod, hanem tartsd szobahőmérsékleten, úgy könnyebben dolgozol vele, és keverd ki mielőtt hozzáadagolod kanalanként a sűrű, hideg tojáspépet. Ennél részletesebben nem tudom elmondani. Ha így készíted és mégis megtúrósodik keverj el benne egy habfixálót.(ezt tényleg végső esetben)
2012. febr. 27. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,akkor legközelebb tovább főzöm:)
2012. febr. 28. 13:42

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!