Csibebol valami recept?
paprikás csirke??? személyre a recept - részletesen :D
* 2 db csirke
* 10 dkg zsír
* 10 dkg vöröshagyma
* 5 dl tejföl
* só
* pirospaprika
* liszt.
A megtisztított, megmosott csirkét feldaraboljuk négy, a nagyobbat 8 darabba. A finomra vágott hagymát felhevített zsírban aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és azonnal felöntjük kevés vízzel.
Beletesszük a csirkét, megsózzuk, elkeverjük és fedő alatt lassú főzésseI, rövid lében pároljuk, időnként megnézzük, és ha levét elfőtte és zsírjára pirult, kevés vizet öntünk alá. Ha majdnem puha, liszttel simára elkevert tejfölt öntünk hozzá, óvatosan elkeverjük, felforraljuk, puhára pároljuk.
Tehetünk hozzá kevés lecsót, vagy friss zöldpaprikát vagy paradicsomot.
zöldséeges...
Hozzávalók:
4 csirkecomb
1 kg burgonya
1 doboz borsó
1 doboz kukorica
1 doboz gomba
1 doboz 12%-os tejföl
fokhagyma (3-4 gerezd)
lilahagyma (1 nagy fej)
olivaolaj
tengeri só
szárnyas fűszerkeverék
Elkészítése:
Egy jénai, vagy tepsi aljára nyersen karikázni a sózott krumplit, ráfektetni a szárnyas fűszerkeverékes combikat, leönteni olivaolajjal, majd lefóliázva párolni kb. fél óráig.
Fél óra után ellenőrizni, hogy már majdnem puha-e a hús. Ha jó, akkor külön összekeverni a borsót, kukoricát, gombát, darabokra vágott fokhagymát, lilahagymát, ráteríteni a húsra, majd a zöldség tetejére tenni a tejfölt.
Ha gazdag ételt szeretnénk, tehetünk a hús alá bacont, a tetejére tejföl helyett sok-sok tartárt.
Mezes- Musztaros csirke
Csirkecombbol a legfinomabb( also es felso) .
6-7 darabot szoktam venni es eloszor bevagdosom oket a csontnal kicsit, majd johet ra so ,bors.
Talban elhelyezem oket amit felontok egy kis olajjal.
Csirkekre mezet es mustart rakok ugyanabban a mennyisegben, kb. 4 evo kanallal , jol bedorzsolom oket , es foliat rateve a tal tetejere, mehet a sutobe, 1 orara, lassu tuzon, mintha sult csirket sutnel( vegulis az kis trukkel).
nekem nagyon izlik, lehet h nem igy keszul profi etteremben, de en igy csinalom.
jo etvagyat, rizsel vagy krumplipurevel talalom, esetleg uborkasalatat hozza.
Majorannás csirke
1 fej hagymát vajon megpárolok, belerakom a csirkerészeket. Szoktam csak csirkemellből csinálni, akkor felkockázom a húst. Só, fehérbors, majoranna, delikát ízlés szerint. Vízzel felöntöm, kis lángon, fedővel puhára párolom. Ha kell, a vizet időközben pótolom. Ha kész a hús, akkor habarást teszek bele. Nem mindig tejföllel, van, hogy tejszínnel. Úgy is isteni. Tésztát szoktam főzni hozzá.
A csirke részeit tepsibe lerakom, sózom, borsozom, szórok rá húsvarázst (Nem tudom próbáltátok-e már, isteni fűszer!). Öntök alá annyi vizet, hogy félig ellepje, nagyon kevés olajat. Belemorzsolok 2 húsleveskockát, és jó sok hagymát szelek mellé. Krumplipürével finom.
Semmi perc alatt kész van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!