Miket lehet cseresznyéböl késziteni?
Szia!
Gyümölcsmártás, cseresznyés rétes, cseresznyés rízsfelfújt, cseresznyés gombóc, cseresznyés gyüm.torta. Bármilyen édességbe, sütibe teheted, amibe egyébként lekvárt vagy más gyümölcsöt tennél. Pl.: piskóta, muffin, pite stb.
A gyüm. mártás esetében másgyümölccsel kombinálnám, mert a meggyhez vagy a szilvához képest kicsit "jellegtelenebb" az íze.
Én a gyüm. mártást így készítem, mert a lányom tejallergiás, így se tejet, se tejszínt nem használhatok. De így is nagyon finom.
Felteszem főni a gyümölcsöt vízben, és míg fő, addig a cukrot, tojást és lisztet jó habosra kikeverem.
Ha ez megvan, akkor hozzáöntöm az alapléhez, és kész is a mártás. Ha a tojásos massza jó habos, akkor a mártás tetején nem bőr lesz ha kihül, hanem egy réteg kemény "hab". Én ezt szeretem a legjobban. :)
Attól függően, hogy milyen gyümölcsből főzöm, teszek bele citromot vagy citromlevet, illetve
- fahéjat
- szegfűszeget
- van. cukrot
- gyömbért
Vigyázni kell, hogy a fűszerek és a gyümölcs/gyümölcsök harmonizáljanak egymással.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!