Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miket lehet cseresznyéböl...

Miket lehet cseresznyéböl késziteni?

Figyelt kérdés
2009. jún. 6. 13:30
 1/8 anonim válasza:
Én ma cseresznyemártást csináltam (törtkrumpli és rántott hús mellé.) Fini!
2009. jún. 6. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Befőttet vagy pálinkát, vagy ha szép nagy szemű akkor le lehet fagyasztani.
2009. jún. 6. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
gyümölcslevest, gyümölcsrizst, cseresznyelekvárt, cseresznyeturmixot, -fagyit, -joghurtot, gyümölcstortát, gyümölcslepényt :)
2009. jún. 6. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Cseresznyés pikótát.
2009. jún. 6. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
A cseresznyemártást hogy csinálod? És a lekvárt hogy kell? Az idöigényes?
2009. jún. 6. 14:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!


Gyümölcsmártás, cseresznyés rétes, cseresznyés rízsfelfújt, cseresznyés gombóc, cseresznyés gyüm.torta. Bármilyen édességbe, sütibe teheted, amibe egyébként lekvárt vagy más gyümölcsöt tennél. Pl.: piskóta, muffin, pite stb.

A gyüm. mártás esetében másgyümölccsel kombinálnám, mert a meggyhez vagy a szilvához képest kicsit "jellegtelenebb" az íze.


Én a gyüm. mártást így készítem, mert a lányom tejallergiás, így se tejet, se tejszínt nem használhatok. De így is nagyon finom.

Felteszem főni a gyümölcsöt vízben, és míg fő, addig a cukrot, tojást és lisztet jó habosra kikeverem.

Ha ez megvan, akkor hozzáöntöm az alapléhez, és kész is a mártás. Ha a tojásos massza jó habos, akkor a mártás tetején nem bőr lesz ha kihül, hanem egy réteg kemény "hab". Én ezt szeretem a legjobban. :)

Attól függően, hogy milyen gyümölcsből főzöm, teszek bele citromot vagy citromlevet, illetve

- fahéjat

- szegfűszeget

- van. cukrot

- gyömbért

Vigyázni kell, hogy a fűszerek és a gyümölcs/gyümölcsök harmonizáljanak egymással.


Üdv!

2009. jún. 6. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
mi is így csináljuk a gyümölcsszószt, de olvastam, hogy liszt helyett lehet vaniliás pudingport tenni, az különlegesebbé teszi
2009. jún. 6. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
Én tojás nékül csinálom, csak liszttel+tejföllel habarok, vagy szoktam még tejszínnel+van.pudingporral is habarást készíteni. Amúgy ugyanaz mint a gyümölcsleves, csak sűrűbbre kell csinálni.
2009. jún. 7. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!