Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell lefagyasztani a...

Hogy kell lefagyasztani a kelt tésztát? /Pl: pizzatészta/

Figyelt kérdés
Szeretnék pizzatésztát készíteni de nem tudom hogy keleszteni kell-e fagyasztás előtt, vagy majd csak a felhasználáskor kelesszem és úgy süssem meg. És általában minden kelt tésztánál így kell eljárni, vagy vannak kivételek? Ha igen, melyek azok a tészták?
2012. febr. 15. 11:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom fagyasztás előtt nem lehet keleszteni
2012. febr. 15. 11:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Amikor én fagyasztok le maradék kelt tésztát, egyszerűen (kelesztés után, mert általában nem tudom, mennyi marad meg a végén) befóliázom az egészet, aztán belenyomkodom egy műanyag doboz aljába, és dobozzal együtt megy a mélyhűtőbe, aztán másnap kiveszem a dobozból és szépen laposan megy a többi közé, a doboz alakjára fagy, így nem kell sakkozni, hogy hová tudnám benyomkodni :)

2012. febr. 15. 11:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Második vagyok: Igen, épp ezt akartam a végére írni, hogy majd csak jön valaki, aki okosabb a témában nálam, nekem eddig nem volt gondom tésztafagyasztással. Miért nem szabad lefagyasztani?
2012. febr. 15. 11:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Kedves válaszoló!

Én nem utánad jöttem, hanem előtted írtam amit láthatsz is ha feljebb nézel. Továbbá leírtam, hogy én úgy tudom, én ezt vallom, ez nem azt jelenti hogy kizárom mások véleményét. Remélem ebben egyetértünk.

2012. febr. 15. 11:30
 5/5 anonim ***** válasza:

de lehet keleszteni fagyasztás előtt, csak nem érdemes, max maradékot...

fél óra alatt megkel egy frissen gyúrt pizzatészta, annyi kell, hogy kiengedjen fagyasztás után is.

én nem vagyok fagyasztáspárti kelt tészta ügyben, de hangsúlyozom, hogy,ha valami miatt megmaradt, vagy nem volt idő megsütni, akkor és is lefagyasztanám:)

2012. febr. 15. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!