Mennyi csirkemellből csináljam ezt az ételt 6 főre?
Ezt az ételt szeretném megcsinálni, de nem tudom, mennyit vegyek egy főre. Natúr husiból ha jól tudom, 30 dkg egy adag, de ebből...? Elég ha a receptben leírt mennyiséget megduplázom? Krumplipürét adnék köretnek, azt mennyi krumpliból csináljam? Nem vagyok már teljesen kezdő, de eddig csak 2-3 emberre főztem. Előre is köszi!
Bemásolom:
* 80 dkg csirkemell
* 40 dkg emmentáli sajt
* 3 dl tejföl
* 4 db tojás
* liszt
* vaj
* só
* ételízesítő
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, megszórjuk ételízesítővel, lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajtba forgatjuk, majd egy kivajazott tepsibe
egymás mellé rakjuk, végül a megmaradt reszelt sajtot is ráhalmozzuk.
A megmaradt tojást belekeverjük a tejfölbe, enyhén sózzuk, és a szeletekre halmozzuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Petrezselymes burgonyával vagy zöldségkörettel tálaljuk.
Vendégeknek nem készítenék csirkemellet. Aki igényesebb,az nem fogja szeretni.
Ha mindenáron ragaszkodsz hozzá.és eddig 2-3 emberre főztél,akkor a mennyiségeket duplázd meg.
másfél kiló bőven elég lesz. de sajtból is elég szerintem fél kiló, azt nem kell duplázni. gondolj bele, milyen sok lereszelve a sajt.
biztosan finom lesz, sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!