Kekszes csokoládé tortát szeretnék sütni, kekszes milkacsokoládéval, hogyan csináljam?
Itt nézelődhetsz:
A Vilmos&Kate tortafélét már ettem, csak akkor őzgerinc formában volt elkészítve, nekem ízlett.
Persze attól is függ, hogy mennyire egyszerűt szeretnél :)
Biztos nagyon finom lesz, bármilyet is készítesz!
Kekszes milkacsokit nem tudom hova kellene még továbbfejleszteni... Max teszel köré 33 gyertyát és kész.
Amúgy meg sima milkacsokit (esetleg fahéjast, de semmiképp sem kekszeset vagy más darabos-töltelékest) olvasztanék gőz felett, és azzal öntenék le egy valamilyen tortát.
Ez a valamilyen meg akkor legyen szintén csokis. Ja, persze, kekszeset akarsz. Jó, figyu:
Vegyél valami finom háztartási kekszet. Meg édes tejszínhabnak valót egy fél literest, és hozzá való zselatinfixet. Meg sok milkát.
Olvassz fel 1-2 táblát gőz felett. Folyamatosan kavargasd, míg lehűl. Gyorsan verd fel a jól lehűtött tejszínt. Ha megfelelően kemény, folyamatos keverés közben óvatosan csurgasd bele az olvasztott csokit. Aztán szórj hozzá zselatinfixet.
Tortasütő keretének segítségével rakj le egy sor kekszet, kend meg krémmel, rá megint keksz, megint krém... amíg van krém...A tetején keksz legyen.
Vedd le a keretet, majd olvassz megint csokit, és öntsd le vele.
Aztán pihentesd legalább fél napot, hogy a keksz átnedvesedjen.
Na milyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!