Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell tavaszi tekercset...

Hogy kell tavaszi tekercset késziteni!?

Figyelt kérdés
Kb tudom h kell, de nem vagyok benne biztos! Ja meg azt szeretném tudni lehet e sima rétes lapból a tésztát előkészteni a rizslap helyett!? :-)
2009. jún. 1. 21:56
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

A tésztához:

30dkg búzaliszt,

fél kávéskanál só,

1 pohár hideg víz,

1 felvert tojás.

A töltelékhez:

15 dkg csiperkegomba,

1 fej vöröshagyma,

10 dkg zeller,

10 dkg spenót,

10 dkg bambuszrügy (elhagyható),

10 dkg szójacsíra,

1 kávéskanál só,

1 kávéskanál cukor,

fél kávéskanál glutamát (elhagyható),

1 evokanál portói (vagy száraz fehér bor),

1 evokanál szezámolaj,

2 evokanál szójamártás,

2 evokanál olívaolaj,

2 tojás,

1 gyömbérgumó,

bors.


Elkészítés:

Dolgozzuk tésztává a lisztet a vízzel és a sóval. 30 percig nedves ruha alatt pihentessük.

Deszkán nyújtsuk ki körülbelül 1,5 mm-es vastagságúra.

Éles késsel vágjuk 16x16 cm-es négyzetekre.

Készítsük el a tölteléket:

Vágjuk össze a zöldségeket, és a gyömpért porítsuk el.

Verjük fel a tojást, és az olaj kivételével adjuk hozzá az ízesítoket.

A felforrósított olajba tegyük a zellert, majd a többi zöldséget.

Kevergetve süssük két percig. Adjuk hozzá a tojást, és ha megszilárdult, vegyük le.

Hutsük ki.

Tegyünk a tésztakockák közepére 1-2 kanál tölteléket, a két szélét hajtsuk fel, tekerjük össze.

Kenjük meg tojással.

1-2 liter olajat forrósítsunk fel egy mély edényben.

Süssük meg a tekercseket.

Egyszerre háromnál többet ne tegyünk az olajba. Sütés közben forgassuk meg párszor.

Ha egyenletesen megpirultak (kb. 10-15 perc), vegyük ki.

Natúr salátalevelekre helyezzük, és különféle friss zölddel díszítjük.


Tanácsok:

Fortély:

A töltelékbe a leírtakon kívül számtalan zöldség teheto, csak arra ügyeljünk, hogy ne negedjenek levet.

Édes-savanyú mártásba, vagy szójaszószba mártogatva (vagy ezekkel finoman

megöntözve) még ízesebbé teheto.

A töltelékbe 5 dkg beáztatott szójatésztát is tehetünk.

Lezárt edényben, hutoben hetekig, mélyhutoben hónapokig is eltarthatjuk.

A tészta hetekkel korábban is elkészítheto és hutoben eltartható.

Az étel gazdagítható apróra vágott, vagy darált fott húsokkal.

2009. jún. 1. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!