Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem akar besürüsödni a sólet...

Nem akar besürüsödni a sólet amit készítek mit csináljak?

Figyelt kérdés
Életem első sóletje lenne ha besűrüsödne a neten néztem a recepteket mindent ugyan úgy csináltam ahogy le van írja és nem akar besűrűsödni most rántsam be vagy mit csináljak

2012. jan. 24. 16:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Én hagymát dinsztelek,pirospaprikázom és lisztet teszek hozzá,magyarul hagymás rántással sűrítem mindig. Finom lesz!!
2012. jan. 24. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Ha berántod, akkor sűrűbb lesz! De ha van otthon, tehetsz bele egy kevés keményítőt is, az is sűrűsít.
2012. jan. 24. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom, hogy mennyit készítettél, és hogy ahhoz a mennyiséghez elegendő lisztet tettél-e. A sóletnek főzelék állaga kell legyen. Egy kis vékony rántással még összefőzheted, nem rontja el.
2012. jan. 24. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
89%
Nagy lángon fedő nélkül főzd le a levet, pár perc alatt sűrűbb lesz.
2012. jan. 24. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat azt hiszem a keményítőt fogom használni pont tegnap hoztam haza egy hatalmas tál jénai tele van azt hiszem ez a legnagyobb méretű :) este vendégek jönnek és közkívánságra sóletet csinálok :)
2012. jan. 24. 16:33
 6/11 anonim ***** válasza:
Vagy mondd simán azt, hogy ez leves...
2012. jan. 24. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
51%

Hogy csináltad? A sóleten alapból alig marad lé.

Szerintem te babfőzelékről beszélsz.


/csak a legalapvetőbb különbség a kettő között, hogy a sóletet cserépedényben sütni kell/

2012. jan. 24. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

keményítő, ahogy írtad!

(nekem mindig van egy dobozzal itthon, mert irdatlan béna vagyok a rántásokhoz)

de csak óvatosan, kevés is nagyon össze tudja húzni!

2012. jan. 24. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
89%
Arra is számoljál,ha hül még sürűsödik.
2012. jan. 24. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Szóval úgy csináltam ahogy a recept írta ledinszteltem a hagymát lebazsíron rátettem a babot a husit meg a tarját és a tetejére megint babot annyi vizet tettem rá hogy épp ellepje tűzhejen főztem 1.5 órát és átraktam a jénaiba és betettem a sütőbe ott még 3 órát és egyszerűen sok lé maradt rajta pedig annyi volt rajta az elején hogy épp ellepje és nem akart eltünni és besürüsödni sem de szerencsére mindenkinek izlett és megdicsérték bár el is fogyott :)
2012. jan. 25. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!