Melyik tészta egészségesebb, a durum, vagy a 4-8 tojásos?
A durumliszt a durumbúza nevű búzafajtából készül. Makarónibúzának is nevezik, mert főként száraztészta készül belőle. Magas fehérjetartalma miatt a tésztagyártás során nélkülözhető a tojás.
A teljes kiőrlésű liszt – a fehér liszttel ellentétben – nincs finomra őrölve, így tartalmazza a búzaszemek magas tápértékű héját, mivel a búzaszemeket nem hántolják le.
Magas tápértékű, élettanilag kiváló minőségű liszt mindkettő, mivel szénhidráttartalma fokozatosan emeli meg és sokáig egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így biztosítja a kellemes közérzetet, a jó szellemi és fizikai kondíciót.
A durum tészta durumbúza dara és víz felhasználásával, tojás hozzáadása nélkül készül.
Könnyen emészthető, szervezetünket értékes fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és emésztést segítő rostokkal látja el.
A durumbúzában lévő keményítő szerkezeténél fogva lassan bomlik le az emésztés során, ezért szemben a hagyományos búzakeményítővel,
nem emeli ugrásszerűen a vércukorszintet, így cukorbetegek diétájába is beilleszthető.
A durumtészta főzéskor rugalmas, de kemény és alaktartó, nehezen fő szét.
A durumtészta konyhatechnikailag nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, főzési ideje csupán néhány perc, ezalatt kb. kétszeresére duzzad.
Jó és praktikus tulajdonságai mellett kevésbé emeli a vércukorszintet. ( http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..
Röviden: GYORSABBAN elkészül. Sportolók, fogyókúrázók egyaránt ehetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!