Miért csúszkálnak el a hájas tészta levelei? A háj mennyisége, a hajtogatás módja vagy más probléma? Köszönettel
Figyelt kérdés
2012. jan. 23. 10:40
1/3 anonim válasza:
Gondolom, ez a sütéskor történik, arra értetted? Ez az a fajta tészta, ami azért "kiisé" változtatja a méretét sütés közben. Jó egyenletes meleg sütőben sütve szépen megemelkedik, esetleg kicsit el is csúsznak a rétegek. Gondolom recept szerint készítetted el a tésztát. Lehet, hogy kicsit több volt benne a háj, vagy nem hajtogattad elégszer, és akkor egy-egy rétegben nagyobb a háj mennyisége, könnyebben "elcsúszik" a tészta. Ez az a fajta tészta, ami formáját tekinve ha kisül, kissé "rusztikus", de ennél ez a normális.
2/3 A kérdező kommentje:
A liszthez képest mennyi a jó hájmennyiség?Amikor kinyujtottam rákentem a háj felét,majd a másodiknál a többit.De lehet hogy rosszul hajtogattam ?Van aki lisztet is tesz a kikevert hájhoz,mások csak keverik és kenik.
2012. jan. 23. 19:06
3/3 anonim válasza:
Első vagyok. Fél kg. liszt, kevés só, 1 ek. porcukor, 2 ek. tejföl, 1 kk. ecet, 1 egész tojás, kb. 2 dl. hideg! víz - ezeket összedolgozzuk kézzel, olyan jól ki kell dolgozni, hogy a tészta elváljon a kezünktől, mert akkor lesz jó. ( azt írta a recept, hogy olyan jól ki kell verni, dolgozni, hogy,szép síma tészta legyen a végeredmény, a tésztából rudat kell formázni, és mintha egy rudat fognánk a kezünkbe, egyik végét fogva, csapkodjuk a deszkához a tésztát) Ezután kinyújtjuk, és 25 dkg. darált hájat (amit téglalappá formáztunk) teszünk a tészta közepére, majd szépen becsomagoljuk, és nyújtófával kissé megveregetjük az egészet -gondolom, hogy laposabb legyen, elegyengetjük a tésztatömeget - így egy kicsit oszlik benne a háj.Ezután fél órát pihentetjük hideg helyen, és kinyújtjuk nagyobbra, majd összehajtogatjuk. A pihentetést - hajtogatást 3x végezzük el. Miután ez megvolt, felhasználható arra, amire szeretnéd, lehet nyújtani szép vékonyra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!