Hogyan csináljak ilyen piskótatésztát? Fontos! :S
Sziasztok.Lehet hogy tiszta hülye kérdés,és hülyének is néztek de még nagyon-nagyon kezdő vagyok életem 1. süteménye :S Nagymamámnak szeretnék a születésnapjára sütni egy piskótatortát.Az lenne a kérdés,hogy hogyan csináljam meg így,vagy ilyen színűre?
Bocsánat a hülye kérdésért és megköszönném a válaszokat :)
13/Lány
A lisztet kettéveszed. Az egyik kupac lisztbe kakaó port teszel a másik simán marad. Az alap többi hozzávalójából kikevered amit kell és azt is fele fele arányban szétválasztod.
Kikevered a trutyi felét a sima liszttel a másik felét a kakaóssal. Majd felváltva egymásra öntöd a sütőformában.
szia!
Én rengeteg piskótát és egyéb sütit sütöttem már.
Az a lényeg, hogy hány tojásos lesz. Ha ilyen magas lesz a torta, akkor legyen mondjuk 2 db 4, vagy 5 tojásos piskóta. Ha elég a fele, mert akkor sütés után hosszában/keresztben kettévághatod. És akkor elég 8 vagy 10 tojás hozzá. Az a lényeg, hogy a többi hozzávalóból is annyi kell, ahány tojás van!
Szóval
4 tojás fehérje
4 tojás sárgája
4 evőkanál cukor
egy kis vaníliacukor (én mindig teszek bele)
egy evőkanál víz
4 evőkanál liszt
egy fél sütőpor
plusz:
4 tojás fehérje
4 tojás sárgája
4 evőkanál cukor
egy kis vaníliacukor (én mindig teszek bele)
egy evőkanál víz
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
egy fél sütőpor
Van konyhai robotgéped? Azzal a legkönnyebb felverni a fehérjét. Vigyázz, a sárgája ne menjen bele, mert nem tudod felverni! Utána mehet a cukor, utána a sárgája, és végül, a legkisebb fokozaton beleteszed a lisztet, és a vizet.
A tojást óvatosan felütöd, majd egyik fele héjából a másikba öntözgetve kicsorgatod egy tálba a fehérjét, egy másikba a sárgáját!
Tegyél a tepsibe sütőpapírt, akkor nem ragad oda!
Ha kisült (ezt fogpiszkáló beleszúrásával tudod ellenőrizni, és egy kicsit lehűlt, le tudod róla húzni a papírt.
Hirtelen ennyi jutott eszembe :))!
Ez így nem jó,mert összefolyik.
Sütsz 2 piskóta lapot az egyik fehér,a másik kakaós.4-4 tojásból.Majd hosszában félbevágod,és felválrva teszed a tortára.
nem a sütőportól esik össze, annak más okai vannak, például nem sütötte kellő ideig vagy nem két ütemben sütötte, nem hagyta, hogy színe, azaz "kérge" legyen és túl hamar vette le a hőmérsékletet alacsonyabbra
én nem javaslom, hogy kezdőként piskóta felverttel próbálkozz, elsőre ritka, hogy sikerül, inkább egy kevert linzi lap, az is hasonlít a piskótára, kell bele sütőpor, és nem esik össze egy könnyen
ha érdekel, írok egy receptet :)
Én is úgy csinálnám hogy külön sütök egy vanilliásat meg egy kakaósat, és utána tenném össze.
Ha kivetted a sütőből, azonnal tedd hideg hejre!Spejzbe, vagy fürdőszobába ha ott hidegebb van, és akkor nem fog össze esni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!