Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljak ilyen piskóta...

Hogyan csináljak ilyen piskótatésztát? Fontos! :S

Figyelt kérdés

Sziasztok.Lehet hogy tiszta hülye kérdés,és hülyének is néztek de még nagyon-nagyon kezdő vagyok életem 1. süteménye :S Nagymamámnak szeretnék a születésnapjára sütni egy piskótatortát.Az lenne a kérdés,hogy hogyan csináljam meg így,vagy ilyen színűre?

[link]

Bocsánat a hülye kérdésért és megköszönném a válaszokat :)

13/Lány



2012. jan. 19. 17:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A lisztet kettéveszed. Az egyik kupac lisztbe kakaó port teszel a másik simán marad. Az alap többi hozzávalójából kikevered amit kell és azt is fele fele arányban szétválasztod.

Kikevered a trutyi felét a sima liszttel a másik felét a kakaóssal. Majd felváltva egymásra öntöd a sütőformában.

2012. jan. 19. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
jaj köszönöm!:) tehát az egészet kettőbe veszem és egymásraöntöm.Amúgy gondoltam erre énis csak féltem hogy összefolyik,vagy összeolvad vagy valami ilyesmi:S ment a zöld kéz:)
2012. jan. 19. 18:08
 3/11 anonim ***** válasza:

szia!


Én rengeteg piskótát és egyéb sütit sütöttem már.


Az a lényeg, hogy hány tojásos lesz. Ha ilyen magas lesz a torta, akkor legyen mondjuk 2 db 4, vagy 5 tojásos piskóta. Ha elég a fele, mert akkor sütés után hosszában/keresztben kettévághatod. És akkor elég 8 vagy 10 tojás hozzá. Az a lényeg, hogy a többi hozzávalóból is annyi kell, ahány tojás van!


Szóval

4 tojás fehérje

4 tojás sárgája

4 evőkanál cukor

egy kis vaníliacukor (én mindig teszek bele)

egy evőkanál víz

4 evőkanál liszt

egy fél sütőpor


plusz:


4 tojás fehérje

4 tojás sárgája

4 evőkanál cukor

egy kis vaníliacukor (én mindig teszek bele)

egy evőkanál víz

2 evőkanál liszt

2 evőkanál kakaó

egy fél sütőpor


Van konyhai robotgéped? Azzal a legkönnyebb felverni a fehérjét. Vigyázz, a sárgája ne menjen bele, mert nem tudod felverni! Utána mehet a cukor, utána a sárgája, és végül, a legkisebb fokozaton beleteszed a lisztet, és a vizet.


A tojást óvatosan felütöd, majd egyik fele héjából a másikba öntözgetve kicsorgatod egy tálba a fehérjét, egy másikba a sárgáját!


Tegyél a tepsibe sütőpapírt, akkor nem ragad oda!


Ha kisült (ezt fogpiszkáló beleszúrásával tudod ellenőrizni, és egy kicsit lehűlt, le tudod róla húzni a papírt.


Hirtelen ennyi jutott eszembe :))!

2012. jan. 19. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Ez így nem jó,mert összefolyik.

Sütsz 2 piskóta lapot az egyik fehér,a másik kakaós.4-4 tojásból.Majd hosszában félbevágod,és felválrva teszed a tortára.

2012. jan. 19. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm!Én azt hallottam hogy ha teszek bele sütőport,akkor amikor kiveszem akkor nagynak tűnik de utána összemegy:S szerintem azt kihagyom belőle de nagyon hasznos volt a válaszod!:)
2012. jan. 19. 18:26
 6/11 A kérdező kommentje:
utolsó neked is köszönöm!Ezt fogom tenni:)
2012. jan. 19. 18:28
 7/11 anonim ***** válasza:

nem a sütőportól esik össze, annak más okai vannak, például nem sütötte kellő ideig vagy nem két ütemben sütötte, nem hagyta, hogy színe, azaz "kérge" legyen és túl hamar vette le a hőmérsékletet alacsonyabbra

én nem javaslom, hogy kezdőként piskóta felverttel próbálkozz, elsőre ritka, hogy sikerül, inkább egy kevert linzi lap, az is hasonlít a piskótára, kell bele sütőpor, és nem esik össze egy könnyen

ha érdekel, írok egy receptet :)

2012. jan. 19. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Én is úgy csinálnám hogy külön sütök egy vanilliásat meg egy kakaósat, és utána tenném össze.


Ha kivetted a sütőből, azonnal tedd hideg hejre!Spejzbe, vagy fürdőszobába ha ott hidegebb van, és akkor nem fog össze esni.

2012. jan. 20. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
sziasztok:) megcsináltam és tökéletes lett a piskóta:) köszi mindenkinek! Utolsó: érdekelne az a linzeres is:) le tudnád írni?
2012. jan. 20. 18:23
 10/11 A kérdező kommentje:
bocsánat utolsó előtti*:)
2012. jan. 20. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!