Palacsinta tészta?
Adott ez a recept, de nem pontos adatokkal. Ha valaki volna olyan kedves és leírná, hogy pontosan mennyi lisztet tegyek a palacsinta tésztába illetve, hogy kell-e bele ásványvíz, annak nagyon megköszönném.
Recept:(krumplis prósza)
1/2 l tej
2 tojás
liszt
só
bors
Ezekből az anyagokból palacsinta tésztát készítünk.
5 szem nyers krumplit vékony karikára vágunk, majd összekeverjük a palacsinta tésztával. Alaposan kiolajozunk egy gáztepsit, és a masszát beleöntjük, a krumplikat eligazítjuk, hogy ne lógjanak ki. Tetejét megszórjuk apróra vágott füstölt szalonnával, -és vagy- füstölt tarjával, és kicsit belenyomkodjuk a masszába. Tetejére még reszelt sajtot szórunk, tejföllel meglocsoljuk, és kicsit még olajjal is meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben 200-220 fokon kb. 30 percig sütjük.
úgy, ahogy az első mondja
különböző liszteknek különböző a folyadékfelvevő képességük, így ekkora folyadékmennyiségnél sokkal pontosabb, ha állagra készíted
Hat en zalai szarmazasu vagyok, de a krumpliproszat nem igy ismerem. Ha nem banod leirom a sajat verziot.
Elöször lereszelem a nyers krumplit, sozom, borsozom, esetleg keverek bele aprora vagott füstölt sonkat es megpiritott hagymat, zsirjaval együtt. Aztan belekeverek egy jo pohar aludttejet, vagy kefirt, es a tojast. Ezutan elkezdem hozzakeverni a lisztet, amit elöre en sem tudnek a mennyiseget illetöen definialni... Annyi legyen a liszt, hogy sürünfolyo massza legyen. Es nem tepsiben, hanem serpenyöben szokas megsütni, mint a palacsintat, de annal vastagabb (kb. fel centi) kivitelben, es nem olyan hirtelen, hanem mersekeltebb lang felett, hogy legyen ideje atsülni, mielött megpirul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!