Hogyan süssem a csirke combot, hogy omlos és jól átsült legyen? Milyen füszerezést javasoltok?
A csirkéhez illő Fűszerek:bazsalikom,tárkony,kakukkfű,majoranna.
A combokat kend be sóval és a fűszerekkel. Nem kell mindegyiket egyszerre használnod.
A lábosba tegyél egy kanál zsírt (nem olajat),tedd bele a combokat,a zsíron kissé pirítsd meg minden oldalát. Önts rá egy pohár vizet,és fedő alatt párold,míg megpuhul. Akkor süsd zsírjára mindkét oldalát.
Ha nem házi csirkét sütök,akkor előtte kicsontozom,akkor nem lesz véres a csont környéke sem. (A csontok jók lesznek valamilyen zöldséglevesbe ízesítőnek)
Szúrd meg a combot a csontig. Én szeretem sütőzacskóban sütni, így mindig jól átpuhul. Fűszerezni pedig úgy szoktam, h natúr joghurtba teszek fűszereket(vagy zacskós fűszerkeverék, vagy fokhagyma, só, bors, kakukkfű, stb, épp mi van itthon) ebbe teszem a combokat néhány órára, majd mielőzz a zacskóba teszem, a joghurt nagy részét lehúzom róla, hogy ne tocsogjon benne. Sütés végén kivágom a zacskó tetejét, hogy piruljon egy kicsit.
Így mindig finom, szaftos szokott lenni.
én mézes-mustáros-kecsapos fűszeres (bors,fokhagyma, majoranna) kenem meg a combokat, és félkarikára vágott hagymával rétegezve egy dobozba teszem. a legjobb, ha egy éjjelen át így áll. másnap átpakolom zsírozott tepsibe
hagymástól, levestől, ha enged és lefóliázva sütöm kb 45 percig. utána fólia nélkül megpirítom.szaftos, isteni puha.petrezselymeskrumlival vagy rizskörettel fogyasztjuk.
a rizs is mindig zöldséges, borsó, vagy kukorica, vagy mexikóikeverék, gomba kerül bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!