Ha rántani való csirke combot kicsontozom akkor biztos, hogy átsül? Vagy más ötlet?
Off...bocsi, de muszáj rántani? Magamból kiindulva, én nem szeretem az ilyet, vagy sertés vagy csirkemell,de semmi csontos, mert tényleg nyákos, és "hús-szagú".
Sütőzacsiban 1óra alatt nagyon finomra lehet sütni, jól befűszerezed, tuti puha "omlósz" lesz.
Nálam tuti siker a vendégeknél a 'Csirkemell csíkok lapcsánka ágyon' volt, fél kiló csirkemell elég hozzá, és nagyon finom, laktató.
(Csmellet felcsikozni, olajon pirítani, majd rengeteg foghagymát hozzáadni, fűszerek, a végén egy kanál liszt és 2dl tejszín + jó foghagymás lapcsánkát kisütni, minál nagyobb átmérőjüeket. A lapcsánkára kell kiszedni a jó bő zaftú husit, nagyon finom).
Mi imádjuk a rántott csirkecombot, és mindig kicsontozom, mielőtt kirántanám. Filézés után a vastagabb részeket picit bevágom, aztán sózom-borsozom a husit, panírozom, és közepes tűzön sütöm. Soha nem maradt véres és/vagy "nyákos" a közepe.
Remélem, sikered lesz a vendégeknél, jó étvágyat! :)
Én is mindig kicsontozom, még az alsócombot is. igaz abból fura szeletkék lesznek, ebbe szoktam egy darab sajtot tenni és inkább gömböcre formázom, de így is átsül rendesen. a felső meg persze, hogy csontozva a legbiztosabb.
Felnőtt gyerekeim vannak, de rossz volt nézni, amikor kínlódtak a csontos hússal. felét rajtahagyták, aztán mehetett a cicáknak.
mióta kicsontozom mind egy szálig elfogy.
a csontot elteszem, és legközelebbi gomba, ragu, vagy karfiollevesnek stb kitűnő levesalapja lesz.előző nap megfőzöm a csontokat, és másnap a levest ezzel az alaplével öntöm fel.
így nem vész kárba semmi sem, a cicáknak is marad...:))
Mindig kicsontozzuk, és a vastagabb részén kicsit bevágjuk. Nm hirtelen sütjük, hanem tartalék lángon jól átsütve, és nem véres.
Remélem menni fog.
Ui: süsd meg az elsőt és esetleg mérd az időt. Vedd ki, és vágd ketté, meg fogod látni, hogy sikerült vagy túl hamar vetted ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!