Párológépben lehet csirke szárnyat/combot 'elékészíteni? '
Szeretnék venni egy kompakt konyhai párológépet, viszont azt nem tudom, hogyha pl. csirkecombot/csirkeszárnyat rakok bele, akkor azt ehető formára készíti el? Azaz a párológépben 'megfőnek' ezek a dolgok? Jelenleg egyedülálló férfi vagyok, így nemnagyon értek az ilyen dolgokhoz :D
Konkrétan a Tefal VC 4003 gépre gondoltam.
Természetesen ehető lesz, azonban olyan lesz, mintha levesben főtt volna, vagyis nem ropogós.
Ami biztos, hogy egészségesebben tudod az ételeket elkészíteni, hisz a párolóval nem ölöd ki az ételek vitamintartalmát, ami óhatatlanul elvész sütés-főzés közben.
Nekem a fűszerezés okoz egy kis gondot az ilyen edényben, hisz itt nem érlelődik az étel benne hanem max. a tetején van, vagy ha össze is kevered a gőz/pára kicsit kimossák belőle.
Én biztosan nem párolnék benne húst, hacsak nem szigorú diétára lennék szorítva. a párolt hús egyenlő a főtt hússal, ami nekem csak egy jó húslevesben megfőve jön be.
zöldségek, rizs párolásásra jó lehet ez a cucc, de csirkét és más husit is inkább süssél egy kis zsaradékon serpenyőben vagy sütőben.
hidd el, sokkal finomabb, mint a főtt csirke.
Már akartam írni, hogy milyen pasi, akit nem érdekelnek az ízek, de így már világos:)) gyúrós!
jó munkát:))
Erre a célra, valóban nagyon jó az edény.
Én is használtam sokáig 2 évvel ezelőtt.
Igen ,csak megfő benne minden. Hogy ízletesebb legyen én előpirítottam a hust fűszerekkel. Az edény alsó részébe tettem a zöldségeket és a felsőbe pedig a húst. Az ízesített hús szaftja csöpögött a zöldségekre.Az én készülékem is tefál 3 részes.
Egyébként nagyon jó, mert feltöltöd a tartályt vízzel és nincs gondod vele, míg megpuhul a tartalom benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!