11/25 A kérdező kommentje:
Én is pont azért kérdeztem,mert szerintem is drága :)
2012. jan. 11. 17:29
12/25 tetro válasza:
igazából az igazi lassagne parmezánnal készül. a vásárcsarnokba háromezer forint körül lehet kapni. és tehetsz rá bármilyen sajtot, de parmezánnal teljesen más lesz. nem egyszerűen csak autentikusabb, hanem finomabb. de trappistát biztos nem használnék, mert teljesen jellegtelen. gaudát el tudnék képzelni, de talán még edamit. vagy edamit parmezánnal keverve.
13/25 anonim válasza:
Utolsó, lehet hogy a trapista jellegtelen, de még annak is sokallom kg-ért az 1200 Ft-ot, nincs egy sajtra 3000 Ft-om!
És ha valaki tud főzni, szerintem trapistával is isteni lesz :)
14/25 tetro válasza:
szerintem akárhogy tudsz főzni, az 1000 Ft-os trappistának sohasem lesz igazi sajt íze. de mondom, azzal is lehet, csak nem olyan lesz. ráadásul mennyi sajtról beszélünk, 20 dekáról? de biztosan nem egy kilóról. de akkor csináld edámival.
15/25 A kérdező kommentje:
Egyetértek!:)
Lehet,hogy tényleg jobb lesz az íze,de sajnos annyit nem fogok kiadni sajtért,beérjük mi ezzel is :D
Még egyszer köszönöm a válaszokat,már be is vásároltam,most megyek elkészítem,ha kész lett beszámolok :D
2012. jan. 11. 17:48
16/25 tetro válasza:
amúgy azt se értem, hogy miért drága szerinted egy kiló sajt ennyiért. én csinálok sajtot, 5 liter tejből lesz egy kiló. az olyan 1200 Ft, de a többi költség és a munka nincs beleszámolva. ha neked már az 1200 is sok, akkor nem tudom milyen sajt megfelelő neked. valószínűleg olyan, ami tehenet csak akkor látott, amikor véletlen a boci csoki mellé került.
17/25 anonim válasza:
tetro, nyugodtan beszólogathatsz másoknak, de mindenki csak annyi pénzből gazdálkodik, amennyi van. Felőlem vehetsz 30.000-ért is egy kiló sajtot, de ha valaki nem teheti meg, az nem teheti meg.
18/25 anonim válasza:
Igen muszáj, ha mással csinálod akkor jönnek az olaszok és elvisznek a Keresztapához.
19/25 anonim válasza:
kedves tetro, nem tudom Te mit csinálsz 5 liter tejből, de a "mezei" trappista folyadéknormája is 11 lt tej/kg ...
és amit csinálsz, az hasonlít parmezánra??? ugye, hogy nem. max egy lágy krémsajtot állítasz elő. de váljék egészségedre, ki mit főz, az az övé!!
-tejes-
20/25 anonim válasza:
Kedves tetro, igazán belemehetnénk a sajtok vesézésébe, de tény, hogy a magyar ember sokszor a trapistát nem engedheti meg magának, nemhogy egy nemesebb sajtot. Én sajtos országban élek, naponta minimum 2* eszünk sajtot, de nekem a magyar trapistánál nincs finomabb. És elhiheted, hogy kóstoltam már elég sok és drága sajtot. Mégse finom egyik sem annyira, mint a trapista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!