Írnátok nekem olyan torta vagy süti recepteket, amiket sütés nélkül el lehet készíteni?
Ezek alapján a túrótorta adott:)))
Fél kiló túrót keverj össze porcukorral (10-12 evőkanál) egy citrom reszel héjával és egy csomag vaniliás cukorral.A tejszínt verd fel és óvatosan forgasd bele a túróba. Hideg vízben (2 deci)2 kis csomag (vagy egy nagy csomag felét) zselatint keverj el, melegitsd fel, és öntsd hozzá a túrós masszához. Tehetsz bele gyümölcsöket is, formába teszed (torta forma, akár bögre, vagy sütiformák) és hűtőben hagyod hogy megdermedjen:)) (1-2 órára)
Gyümölcs lehet akár mazsola, akár eper darabkák, málna, barack, fantázia kérdése:))
Gyors, nem kell sütni se, és egyszerű:) Anyumnak ilyet csináltam szülinapjára annyi különbséggel hogy egy kakaós tésztát sütöttem alá, és tetejére csináltam még zselatinból+szörpből epres zselatint:))
Kinek a túró bejön, annak ez is:
20 dk darált kekszet vagy piskótát keverj össze 15 dk olvasztott margarinnal.
Egy tortatálra tedd rá a tortaforma karimáját,és nyomkodd bele a masszát. Tedd 3-4 órára a hűtőbe.
Ha megdermedt,tedd rá a túrómasszát vagy bármilyen más krémet.
A túrót keverd el cukorral és egy-két tojás sárgájával. Tehetsz bele bármilyen gyümölcsöt,rumban áztatott mazsolát és egy kevés zselatint.
Őzferince formában is csinálhatod. kibáleled a folpackos formát kekszes masszával PL sport szelet, hagysz annyit, hogy befedje.
a bélelt formát megtöltöd ízes sűrű túrókrémmel (van.cukor, citromhéj) és befeded a maradék masszával.
jól lehűtöd, majd kiborítva szeletelheted a túrós alagutat.
Persze, én is szoktam félregépelni :-)
Köszönöm az ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!