Szerintetek az alábbi hagymaleves recept finom lehet?
4-6 db hagyma
2 ek liszt
só, bors, delikát (vagy víz+leveskocka)
reszelt sajt
Még soha nem főztem hagymalevest de szeretném kipróbálni. Tejszínem nincs itthon, így ezek a receptek kilőve. Ennyi hagymához kb menni víz kell?
Biztos, hogy nem lesz finom, delikát vagy leveskocka íze lesz. Ha finomat akarsz főzni, akkor hagyd ki ezeket és inkább tegyél bele egy kis szerecsendiót.
Elkészíteni úgy finom ezt, hogy felkockázod a hagymát, kicsi olajon megpárolod, aztán belekevered a lisztet, az is meg fog barnulni. Apránként öntsd fel vízzel, hogy ne legyen csomós, annyit tegyél rá, hogy épp ellepje a hagymát. Illetve kicsivel többet, mert el fog párologni. Főzd meg, utána botmixerrel turmixold le. Amikor turmixolod, látni fogod, mennyire sűrű, ekkor adj hozzá vizet, amíg megfelelőnek nem találod. Én úgy szeretem, ha szinte megáll benne a kanál, de van aki szerint a hígabb jobb. Utána rottyants egy egyet még rajta és kész is.
NEM! Az enyémbe nem kell liszt!
- hagymát felvágod, egy púpos evőkanál margarinon aranybarnára "pirítod"
- közben készítesz egy liternyi húslevest - én kockából csinálom
- amint aranybarna lett a hagyma, ráöntöd, sózod, borsozod
- fedő alatt puhára főzöd a hagymát, és mikor kész ráöntesz 1-2 dl fehérbort (ha nincs, az sem baj, de finomabb lesz tőle)
- kicsit összeforralod és kész
szia,
leírom, én hogyan készítem:
olajon megpirítom a hagymát, kevés lisztet szórok rá (0,5-1 ek.), felöntöm vízzel, sót teszek bele, amikor forrt, akkor belenyomok egy natúr tömlős sajtot! Nagyon finom! gyors is, a kis tömlős sajt, ami drága lehet benne, de nem kell extra márkájú, a legolcsóbbal is finom.
Nem mindig csinálok hozzá pirítóst, de azzal még finomabb :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!